Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nyers 100g teszta (kelt)...

Nyers 100g teszta (kelt) sütés utan is 100g lesz? (csak ugye nagyobb a térfogata )

Figyelt kérdés
De ha lemerek sules utan 100g-ot az sules elott nyersen is 100g volt, vagy lehet hogy 200 is?

#sütés #gramm #teszta.
2015. okt. 29. 11:19
 1/9 anonim ***** válasza:
Nyersen valószínűleg nehezebb, mert kiszárad, vizet veszít a sütés során. De szerintem nincs olyan durva arány, mint amit kérdezel.
2015. okt. 29. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Vizet veszt, de hogy mennyit, azt nem tudhatom, nyilván kismillió dologtól függ (mennyi víz van benne eleve, meddig sütöd milyen hőfokon, légkeverés, miegymás).

Ezt csak akkor tudod meg, ha leméred az egészet sütés előtt és után.

2015. okt. 29. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

"Nyersen valószínűleg nehezebb, mert kiszárad, vizet veszít a sütés során."

Azt de szépen kiszámoltad :D

2015. okt. 29. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Kevesebb lesz, mint ahogy egy pirítós is könnyebb, mint a szelet kenyér, amiből készült.
2015. okt. 29. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom! :)
2015. okt. 29. 12:20
 6/9 anonim ***** válasza:

HA pontosan érdekel, akkor a tésztát sütés elött mérd le, és sütés után ugyanúgy, felvágás vagy bármi más változtatás nélkül.


De az az egy biztos, hogy a nyers kelt tészta mindig nehezebb, mint a belöle készült megsült, mert egyrészt vizet veszít, másrészt az élesztö miatt keletkezett gázok egy része is eltávozik belöle. Pontosabban megadni általánosságban nem lehet, mert függ az élesztö mennyiségétöl, a tészta keltségétöl, a sütés höfokától és erösségétöl.

2015. okt. 29. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
21%
#3 aki leszavazott aszerint a víz kipárolgása növeli a tömeget? :D
2015. okt. 29. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Legegyszerűbb lemérni, de ha kalóriaszámlálás miatt kérdezted, akkor a nyers, feldolgozás előtti állapot a mérvadó.

Citromost, talán olvasd el értő módon is és elmélkedj rajta kicsit! Csak magadat nevetteted ki, inkább ne pattogj. xD

2015. okt. 29. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

#3, #7:

A tőlem idézett mondatból: "Nyersen valószínűleg nehezebb, mert kiszárad, vizet veszít a sütés során."


Hogyan következik ez:

"aki leszavazott aszerint a víz kipárolgása növeli a tömeget?"


???


Egyébként mi a francot kellene kiszámolni? A 100 grammon kívül mit tudunk? Semmit...

2015. okt. 29. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!