Nyers 100g teszta (kelt) sütés utan is 100g lesz? (csak ugye nagyobb a térfogata )
Vizet veszt, de hogy mennyit, azt nem tudhatom, nyilván kismillió dologtól függ (mennyi víz van benne eleve, meddig sütöd milyen hőfokon, légkeverés, miegymás).
Ezt csak akkor tudod meg, ha leméred az egészet sütés előtt és után.
"Nyersen valószínűleg nehezebb, mert kiszárad, vizet veszít a sütés során."
Azt de szépen kiszámoltad :D
HA pontosan érdekel, akkor a tésztát sütés elött mérd le, és sütés után ugyanúgy, felvágás vagy bármi más változtatás nélkül.
De az az egy biztos, hogy a nyers kelt tészta mindig nehezebb, mint a belöle készült megsült, mert egyrészt vizet veszít, másrészt az élesztö miatt keletkezett gázok egy része is eltávozik belöle. Pontosabban megadni általánosságban nem lehet, mert függ az élesztö mennyiségétöl, a tészta keltségétöl, a sütés höfokától és erösségétöl.
Legegyszerűbb lemérni, de ha kalóriaszámlálás miatt kérdezted, akkor a nyers, feldolgozás előtti állapot a mérvadó.
Citromost, talán olvasd el értő módon is és elmélkedj rajta kicsit! Csak magadat nevetteted ki, inkább ne pattogj. xD
#3, #7:
A tőlem idézett mondatból: "Nyersen valószínűleg nehezebb, mert kiszárad, vizet veszít a sütés során."
Hogyan következik ez:
"aki leszavazott aszerint a víz kipárolgása növeli a tömeget?"
???
Egyébként mi a francot kellene kiszámolni? A 100 grammon kívül mit tudunk? Semmit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!