Hogyan főzzem meg úgy a rizst, hogy száraz legyen?
Jó kérdés.
Rizse válogatja, a japánokat és a kínaiakat kellene megkérdezni az igazán jó receptről és rizsfajtáról.
Náluk párolással készítik az igazán jó rizst.
Én lepirítom zsiradékon, és másfélszeres vízzel engedem csak fel. Megsózom, lefedem, és addig hagyom, míg a vizet fel nem szívta. (platnin főzöm ) Ekkor villával átkeverem, és lefedve dupla konyharuhával betakarva hagyom 20-25 percig.Utána szintén villával fellazítom és használom tovább köretként zöldségekkel, vagy töltelékbe, rakott ételekhez is.
sokkal szárazabb, mint a megszokott dupla mennyiségű vízzel, de mi így szeretjük, hogy szemenként elválik.
A rizs főzése kérdés, általában mindig vitatéma itt, szóval állok elébe, ha lepontoz valaki :D
Mindenesetre megpróbáltam a kérdésre válaszolni, viszont való igaz, hogy rizstől is függhet a végeredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!