Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan főzzem meg úgy a...

Hogyan főzzem meg úgy a rizst, hogy száraz legyen?

Figyelt kérdés

2016. febr. 9. 15:27
 1/9 anonim ***** válasza:
54%
Mit akarsz készíteni ? Ne tegyél hozzá annyi folyadékot és zsiradékot.
2016. febr. 9. 15:34
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
Pirítsd pár percig főzés előtt, majd ha kész, ne hagyd állni a vízben, egyből szűrd le!
2016. febr. 9. 15:35
 3/9 Trafó1 ***** válasza:
100%

Jó kérdés.

Rizse válogatja, a japánokat és a kínaiakat kellene megkérdezni az igazán jó receptről és rizsfajtáról.

Náluk párolással készítik az igazán jó rizst.

[link]

2016. febr. 9. 15:43
 4/9 anonim ***** válasza:
31%
Utolsó: azt ugye tudod, hogy a japán/kínai rizs nem száraz és pörgös, hanem összetapadt!??!?!?
2016. febr. 9. 15:45
 5/9 Trafó1 ***** válasza:
72%
utolsó:igen írja is a cikk amit belinkeltem, viszont náluk nagy a választék ezért írtam, hogy fajtája is válogatja, vannak kimondottan tapadós fajták, mondjuk szusihoz.
2016. febr. 9. 15:49
 6/9 anonim ***** válasza:
27%
csak annyi vízzel öntsd fel, ami épp, hogy ellepi.
2016. febr. 9. 16:15
 7/9 anonim ***** válasza:

Én lepirítom zsiradékon, és másfélszeres vízzel engedem csak fel. Megsózom, lefedem, és addig hagyom, míg a vizet fel nem szívta. (platnin főzöm ) Ekkor villával átkeverem, és lefedve dupla konyharuhával betakarva hagyom 20-25 percig.Utána szintén villával fellazítom és használom tovább köretként zöldségekkel, vagy töltelékbe, rakott ételekhez is.

sokkal szárazabb, mint a megszokott dupla mennyiségű vízzel, de mi így szeretjük, hogy szemenként elválik.

A rizs főzése kérdés, általában mindig vitatéma itt, szóval állok elébe, ha lepontoz valaki :D

Mindenesetre megpróbáltam a kérdésre válaszolni, viszont való igaz, hogy rizstől is függhet a végeredmény.

2016. febr. 9. 19:44
 8/9 anonim ***** válasza:
*** Természetesen, ha felszívta a vizet, akkor elzárom alatta a gázt. Bocsánat, hogy kimarad a válaszból.
2016. febr. 9. 19:46
 9/9 anonim ***** válasza:
én bedobom a mikróba
2016. febr. 9. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!