A pogácsa külseje kemény, száraz, a belseje félig nyers - mi lehet a probléma?
hirtelen sütés.
tessék lejjebb venni a sütő lángját és lassabban süljön.
Kettes és hármas fokozat között sütöttem - 8 fokozat van. Majdnem legfölül sült a pogi.
Régi sütő ez is.
Legutóbb a kelt tészta alja megégett, a teteje túl ropogós lett, mire a közepe megsült.
Mind a vizes, mind a fóliás ötletet kipróbálnám, de alulra hová kell tenni a fóliát? És a fólia melyik fele nézzen fölfelé?
Köszi mindenkinek!
"Majdnem legfölül sült a pogi. "
A meleg levegő felfele száll, középre tedd szerintem is, ahogyan más is írta.
A fóliát mindegy, hogyan teszed.
Anyukám 2 régi tetőcserepet (sima, nem hullámos) is tett a sütő aljára.
Azért tettem majdnem fölülre (4 rész van, a harmadikra), mert a másodikon jártam úgy, hogy megégett a kelt tészta alja.
Mindegy, sok ötletet kaptam, próbálkozom, mi válik be. Köszi mindenkinek!
Szia!
Ez a probléma nálunk is volt, amikor új albiba költöztünk. Itt is régi gázsütő van, nincs rajta légkeverés, 8 fokozatos, de sajnos az sem működik rendesen, kb. 4 milit forgatsz a kis fogón és a legnagyobb fokozattól a legkisebbig jutsz.
Mi kb. 60%-ra állítjuk a lángot, a rácsot legfelülre rakjuk és a tepsi alá rakunk alufóliát. Így elég korrekten megsül a pogi és nem ég oda. Húst szoktunk a középsőn sütni. Ha meg kell pirítani a tetejét is valaminek, akkor mindig a legfelső rácsra rakjuk... sütik, pogik, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!