Gofrit próbáltam sütni, ami nem sikerült. A belseje nyers maradt. Ha tovább sütöttem, akkor meg a külseje teljesen kiszáradt, de a belseje akkor sem sült át. Mi lehetett a probléma?
Szia, nekem egész más arányú a receptem, és ez nekem mindig nagyon jól sikerül.
Esetleg próbáld meg ezt legközelebb. Nem tudom, a tiédnek mi baja lehet.
½ kg finomliszt, 6 dl víz, 2 dl olaj, 3 tojás, 5 ek kristálycukor, 1 cs vaníliáscukor, 1 cs sütőpor, csipetnyi só
A tojást a cukorral, a vaníliával és a sóval habbá verem, apránként hozzákeverem az olajat, majd felváltva a sütőporos lisztet és a vizet (fele lehet tej is, de akkor nem lesz annyira ropogós).
Lehet a sütő hőfok kapcsolja nem müködik tökéletesen.
A recept nekem a sok vaj miatt nem szipatikus.
10éve ezt a receptet használom gofrihoz. Nekem még a sütömhöz adták ezt a receptet.
Gofri
Ebből kb 10db lesz
Először a száraz hozzávalókat mérjük ki:
3 dl bögrével mérünk mindent.
1 csésze liszt
5 evő kanál cukor /porcukor / Ha kristálycukrot teszünk, hozzá leragad a tészta. /
1 teáskanál só 1teás kanál szódabikarbóna
Ezeket összekeverjük: Majd a 3 tojássárgáját elkeverjük az 1 csésze tejjel ehhez adunk fél csésze olaját. Majd 3 tojás felvert habját…
Majd fél csésze tésztát öntsünk a gofri sütő közepébe: 2-3 perc alatt süssük barnára:
Kókusz krém Gofrihoz
2 evőkanál lisztet 2 tojás sárgáját, 3evő kanál cukrot elkeverünk.
5dl tejet adunk hozzá a tejjel simára keverjük. 15 -20dkg kókuszreszeléket adunk hozzá: Puding sürüségre gőzük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!