Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Meg szeretnék tanulni főzi,...

Meg szeretnék tanulni főzi, mivel kezdjem?

Figyelt kérdés
14 éves lány vagyok és itt az ideje lassan, hogy boldoguljak valamennyire a konyhában. Nos én még egy teát se tudom hogy kell elkészíteni mert anyukám az "intézkedő" és nagyon mi nem megyünk a konyhába... A sütő meg az ilyenekhez még nem értek egyáltalán. Nem tudom hol kezdhetném el a dolgokat, anyukám mellé nem tudok ott állni amikor csinálja a dolgokat mert suli van és mire haza érek kész a kaja, hétvégén meg sokáig alszom akkor meg az...Anyukámtól amúgy se szeretnék mindent megtanulni mert nem a legjobb szakács... Olvasgattam és elég sok helyen azt írták, hogy a paprikás krumplit könnyű elkészíteni, de én ott elakadtam, hogy az olajjal mit kell csinálni... Tudnátok mondani esetleg jó NAGYON könnyű, legegyszerűbb dolgokat mondani vagy esetleg magyar blogokat, videókat, recepteket mondani?

2016. febr. 5. 23:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
32%

Pl: mondok egy egyszerű pörköltet neked, legyen az marhából.


Veszel a hentesnél 70 deka marhapofát, vagy puhahátszínt.


Megkéred hogy kockázza össze.



Egy fazékba összekockázol kb egy fél tenyérnyi ujjnyi vastag füstöltszalonnát, veszel kockázott békönt, kb 25 dekát hozzászórsz.


Összekockázol 3 közepes fej vöröshagymát és alágyujtasz (jobb ha villanytűzhelyen) ha gáztüzhely van akkor kis lángon.


Esetleg egy negyed deci vizet löttyintesz alá mivel a békönöket sajnos szőlőcukrozzák így hajlamos könnyen odakapni a cukor miatt. Fogsz 2 szál kápia paprikát belekarikázod fedőt rárakod a fazékra (dinszteled).


Amikor ez az egész elengedte magát a fazékban levére, és kicsit össze is pirult akkor jól összekevered őket hogy a kápia megszinezze a kiolvadt zsírt pirosra a fazékban.



Fogod az összekockázott húst és átöblíted a csap alatt, majd az egészet beledobod a fazékba, és hagyod lassú tűz mellett, hogy kiengedjen egy kis levet.


(kb eddig egy óra telt el)


A hús lefedve kb 15 perc alatt levet enged, ha nem akkor kis vizet löttyintesz hozzá, és megkevered.



Lassú tűzön lefedve párolod félkeményre. Majd veszel egy 20 dekás süritett paradicsomot ( a közepesen folyósat) és hozzászedsz egy fél üveggel, elkevered, vagy vizzel higítod ha túl sűrü (csak viszonyításképp kb joghurt állagúnak kell lennie a cuccnak a fazékban)


Mostmár kicsit odapörkölhetsz neki a tüzhellyel, összeforralod az egészet, aztán jöhetnek bele a füszerek, só, kevés bors, vagy pár karika zöld erőspaprika, lapos teáskanálnyi tört bazsalikom, lapos teáskanálnyi rozmaring. Ízlés szerint kevés bors.

Majd a foghagyma kb egy kisebb fej gerezdekre vágva és minden gerezd elfelezve.


Ezeket belerakod, összekevered, és visszaveszed a tüzhelyet takarékra, és lefedve addig főzöd amíg a hús végleg meg nem puhul és a fokhagyma krémesen puha nem lesz.


Végül lezárod és fedő alatt hagyod kihűlni.



Sokféleképpen lehet amúgy marhapörköltet csinálni, részemről a borosverziókat utálom

(mivel gagyi borral el lehet ám cseszni könnyen úgyhogy egyből borszakértőnek is kell legyél ha borral csinálod)

ezért írtam le az én változatomat.


Sok sikert!

2016. febr. 6. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:
tejbegríz,palacsinta,főzős puding,tejberizs,zacskósleves ezek a legkönnyebbek
2016. febr. 6. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim válasza:
Anyukám remekül főz de annyira akaratos,ha nem úgy kevertem a kaját vagy nem abba A lábasba már kikapta a kezemből és magyarázott. Én így kezdtem el a recepteket bújni. Most már olyan jól főzöl sütők,hogy anyum is kéri a recepteket vagy mondja főzzek én mert neki jobban ízlik amit én csinálok.,Palacsintával kezdtem..majd bolognai.pörkölt.gulyásleves.
2016. febr. 7. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 Bajer ***** válasza:

Hagymás bab Bud Spencer módra

Hozzávalók:

-egy kis konzerv főtt bab

-egy nagy fej vöröshagyma

-3 gerezd fokhagyma

-napraforgó olaj vagy sütőmargarin

-egy púpozott evőkanál finomliszt

-csípős pirospaprika por

-csemege fűszerpaprika por

-3 dl langyos víz

-konyhasó

A vöröshagymát pucoljuk meg és vágjuk vékony szeletekre(ne karikákra). A fokhagymát is pucoljuk meg és vágjuk apró kockákra. Nagy serpenyőben hevítsünk olajat vagy sütőmargarint. Szórjuk bele a vöröshagymát és kavargassuk. Amikor megpirult a hagyma, szórjuk rá az evőkanál lisztet és kavargassuk. Amikor megbarnult a liszt, öntsük a serpenyőbe a babot levével együtt. Kavarjuk meg és amikor kezd sűrűsödni a bab, öntsük rá a langyos vizet. Kavarjuk tovább és szórjunk rá egy mokkáskanál csípős paprikát, majd fél evőkanál csemege paprikát. Szórjunk rá egy mokkáskanál sót. Kavargassuk és már lehet kóstolgatni. Ha nem elég csípős és sós, óvatosan tovább lehet sózni, paprikázni. Adjuk hozzá a fokhagymát, keverjük össze és vegyük le a tűzről, így nem fől túl a fokhagyma. Jó étvágyat!

2016. febr. 7. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:

Az embernek megvannak azért a gyenge pontjai. A tejbegríz szerintem roppant nehéz, én mindig elrontottam az arányait s a tej eleve kifuthat, odaéghet... De inkább az arány nem volt jó sosem. A másoknak valamiért nehéznek tűnő szilvásgombót számomra jóval könnyebb volt, amit nehéz elrontani (abból csak azt rontottam el, hogy rengeteg lett és 3 napig ettem, de nem baj). A palacsinta most már OK, gyerekként azért nehéz volt, egyike azon ételeknek, amit gyakorolnom kellett...

Igazából mindennek meg tud lenni a nehézsége, úgyhogy az, hogy valamit elront az ember, az kezdőként akkor is normális, ha mások szerint az egy igen egyszerű étel.

2016. febr. 7. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 Bleichings válasza:
csinálj krumplistésztát az finom és könnyű elkészíteni :D
2016. febr. 15. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!