Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Megszeretnék tanulni főzni....

Megszeretnék tanulni főzni. Hogyan kezdjem? 15/f

Figyelt kérdés

A kérdés adott, várom a válaszokat :)

Mivel kezdjem, stb.

2011. jún. 6. 21:00
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
A legtutibb - és a legkevesebb kidobott étellel járó - módszer az, ha odaállsz anyukád, nagymamád vagy a szomszéd néni mellé, amikor főz. Kuktáskodsz: meghámozod a krumplit, letörlöd az asztalt. Közben figyeled, mit csinál. És kérdezel. Ha nem érted, hogy mit vagy hogy miért csinál, akkor kérdezz. Közben sok konyhai fortélyt is ellesel. Idővel pedig egyre több mindent tudsz megcsinálni.
2011. jún. 6. 21:06
 2/16 anonim ***** válasza:
Vegyél magad elé egy képes szakácskönyvet, nézz ki egy szimpatikus, de egyszerű sütit(én is most kezdtem és szerintem jobb azzal kezdeni)aztán bizonyosodj meg róla hogy meg van minden hozzávaló, és ha valamiben nem vagy biztos kérdezd meg anyukádat, nehogy felrobbantsd a konyhát:D sok sikert, és tök jó hogy fiú létedre főzni akarsz tanulni
2011. jún. 6. 21:07
 3/16 anonim ***** válasza:
Monspart Éva: Főzni jó. Az egyetlen szakácskönyv, ami az alapokra is megtanít.
2011. jún. 6. 21:20
 4/16 anonim ***** válasza:
Van jó pár szupi szakácskönyv kezdőknek. :) Nekem olyan van, amibe még a hagyma felvágását is részletesen leírja. :)
2011. jún. 6. 21:20
 5/16 anonim ***** válasza:
eléggé meglepődtem hogy fiú létedre főzni szeretnél :) :P Ez nagyon ritka de szép dolog :) Sok sikert kívánok hozzá!
2011. jún. 6. 21:29
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
ja az a legjobb ha odaállsz a nagyi, anyukád mellé és nézed plusz segítesz neki. az a legjobb. ott látsz gyakorlatot is, meg trükköket is. könyvből megtanulni főzni olyan, mint amikor kérdezi itt valaki, hogy hogyan kell először szexelni. jön magától, ha ráérez az ember megy mint a karikacsapás:)
2011. jún. 6. 21:35
 7/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi tanácsokat. :)

Könyvre nem szeretnék most költeni, meg anyukámnak is van jó pár szakácskönyve. (mondjuk szerintem azok nem kezdőknek vannak kitalálva)

De akkor mostantól ott leszek anyukám sarkában, amikor főz és minden trükköt ellesek. :D

Utolsó: Szép "hasonlat" volt. Főzést a szexhez hasonlítani :D

2011. jún. 6. 21:52
 8/16 anonim ***** válasza:
mindkettő nagy élvezet, ha jól csinálod:_)
2011. jún. 6. 22:05
 9/16 doboszoli ***** válasza:
100%

Nem kell ennek nagy feneket keríteni.

Légy tisztába az alapokkal, mint hagymavágás, hús szeletelés, hagyma pirítás, és néhány alapvető fűszer felhasználásával.(só,paprika, bors, fokhagyma, kömény)

Ebből már belevághatsz egyszerűbb ételek elkészítésébe.

Nem kell mindjárt remekművet várni, mert bizony mellé lehet nyúlni, de ha ehető, már elindultál az úton.

Lassan, ráérzel majd a dolgokra, megtanulod, mit miért teszel, innentől már menni fog, fejlődni fogsz. Ne restellj kérdezni, lehet, hogy még a legegyszerűbb dolog sem nyilvánvaló egy kezdőnek.

Ha belevágsz, ezen a lapon, vagy akár e-mail-ben is szívesen állok rendelkezésedre.

Csak szilajon, váltott lovakkal!!!

2011. jún. 7. 05:56
 10/16 doboszoli ***** válasza:

Még egy lényeges dolog:

A csajok többségének nagyon imponál, ha egy fiú otthonosan mozog a konyhában, úgyhogy ezért is megéri, ha érted mire gondolok.

2011. jún. 7. 05:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!