Megszeretnék tanulni zongorázni, de van egy kis probléma. Van valami tippetek?
Én 10 évesen kezdtem tanulni, a szolfézson volt 19 éves is!
Aztán 6 év tanulás után 5 év szünet következett, 21 évesen kezdtem újra magántanárnál.
A magántanár jobb volt! A szolfézst utáltam, rengeteg időt elvett, heti 2x 1,5 óra volt+ 1/2 óra volt heti 2x a zongoraóra.
A szolfézs időhúzás csak, a zongorázás a lényeg, jobban jársz magántanárral, egyedül nem tudsz megtanulni, felvehetsz hibás kéztartást, rossz szokásokat.
Elsőt cáfolom. Egyedül tanultam és a szolfézs szerintem hasznosabb, mint a zongoraóra.
Annyiban viszont igaza van, hogy a magántanár az jobb, mint ha másokkal járnál órákra (de barátokkal azért lenne jó, mert akkor segítenétek egymást).
Egyébként pedig szolfézs nélkül is lehet valamennyire zongorázni. Kérd meg a zongoratanárodat, hogy oktasson neked kellő mennyiségű szolfézst is hozzá! Habár úgy lassabban fogtok haladni, de nem lesz emiatt semmiféle fennakadás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!