Megszeretnék tanulni sütni/fözni. Mivel kezdjem? És leírnátok, hogy amit ajánlotok azt hogyan kell elkészíteni?
Ez nagyon egyszerű : Nagyon dicséretes dolog ,hogy megakarsz tanulni főzni :
Keleti Csirke szárny
Hozzávalók:
2 kg csirke szárny vagy csirke felső comb.
Pác:
3evőkanál ketchup,
3 evőkanál szója szósz /sötét KINKOMANN márka/,
3 evőkanál édes CHILI SZÓSZ,
1 teáskanál /BBQ füstös por/ Magginak van ilyen,
3 evőkanál méz,
Minden alapanyagot kikeverünk 1 porcelán tálba, ebbe pácoljuk a szárnyakat. Egy vagy több éjszakára hűtőbe tesszük. Max 4 napot állhat a pácban! A tepsibe alufóliát teszünk, vékonyan kiolajozzuk, a csirke szárnyakat rátesszük és megsütjük.
Sütni pedig 170C -okos sütöben 25-30 perc :
Harmonika burgonya
Személyenként 1db nagyobb burgonya
A burgonyákat alaposan megmossuk, a héját rajta hagyjuk. 1cm vastagságban beírdaljuk vigyázva arra, hogy a burgonyát ne vágjuk át teljesen. Oliva olajjal locsoljuk meg a burgonyákat. A bevágások közé is jusson, hogy ne száradjon ki sütés közben. A rések közé akár vékonyra vágott szalonnát, sajtot, lilahagymát is tehetünk tetszőlegesen variálva. Sütőben 40-50 perc alatt puhára sütjük.
Ez nagyon egyszerű : Nagyon dicséretes dolog ,hogy megakarsz tanulni főzni :
Keleti Csirke szárny
Hozzávalók:
2 kg csirke szárny vagy csirke felső comb.
Pác:
3evőkanál ketchup,
3 evőkanál szója szósz /sötét KINKOMANN márka/,
3 evőkanál édes CHILI SZÓSZ,
1 teáskanál /BBQ füstös por/ Magginak van ilyen,
3 evőkanál méz,
Minden alapanyagot kikeverünk 1 porcelán tálba, ebbe pácoljuk a szárnyakat. Egy vagy több éjszakára hűtőbe tesszük. Max 4 napot állhat a pácban! A tepsibe alufóliát teszünk, vékonyan kiolajozzuk, a csirke szárnyakat rátesszük és megsütjük.
Sütni pedig 170C -okos sütöben 25-30 perc :
Harmonika burgonya
Személyenként 1db nagyobb burgonya
A burgonyákat alaposan megmossuk, a héját rajta hagyjuk. 1cm vastagságban beírdaljuk vigyázva arra, hogy a burgonyát ne vágjuk át teljesen. Oliva olajjal locsoljuk meg a burgonyákat. A bevágások közé is jusson, hogy ne száradjon ki sütés közben. A rések közé akár vékonyra vágott szalonnát, sajtot, lilahagymát is tehetünk tetszőlegesen variálva. Sütőben 40-50 perc alatt puhára sütjük.
Vastag tésztás pizza
Hozzávalók
40 dkg liszt
2,5dkg élesztő
2 szem kockacukor
1kis kanál só
2evő kanál olaj
2dl langyos tej
A meglangyosított 1dl tejben feloldunk 2szem kockacukrot, 2,5dkg élesztőt
40dkg finomlisztet a tálba szitálunk, a közepébe mélyedést teszünk, beleöntjük az
Az élesztős tejet. Fakanállal összedolgozzuk. a massza tetejét is meg szórjuk, lisztel.
15-20 perc múlva hozzáadunk 2evő kanál olajat 1 kis kanál sót 1dl langyos tejet.
Jól kidolgozzuk, a tésztát 60 percig kelesztjük: Ha meg kelt pizza formába tesszük és 170 C _ón
30- 40 perc alatt készre sütjük.
A liszthez tehetünk pizza fűszer keveréket.
A széleibe jól olvadó sajtot hajtogathatunk.
Ezt sem nehéz megcsinálni : a feltétet pedig kedved szerint rakhatod rá..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!