Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csokimáz recept a sütim...

Csokimáz recept a sütim tetejére? Ha simán a margarint megolvasztanám, tennék bele kakaót+izesiteném, esetleg egy kicsi olajat és ezt ha ráönteném a kevert sütim tetejére akkor jó volna-e?

Figyelt kérdés

Mármint majd egy kicsit igy megdermedne-e vagy nem?

Köszönöm a válaszokat!


2010. márc. 29. 07:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

szia! az első a tökéletes, csak én 3 kanalanként szoktam, meg 5 dkg vajjal, mert közepes tepsim van.

de 4 kanalas biztosan elég egy gáztepsire is.

szóval bízzál benne, biztosan sikerül.

üdv.

2010. márc. 29. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim válasza:

Hozzávalók:

12 dkg cukor,

4 evőkanál kakaó,

és 4 evőkanál víz.


Elkészítés:

12 dkg cukrot, 4 evőkanál kakaót, és 4 evőkanál vizet kikeverünk, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad. (Onnan lehet tudni, hogy hólyagok nőnek a tetején). Biztonság kedvéért egy kicsit cseppentsünk egy pohár hideg vízbe, és ha nem folyik szét, hanem egyben leszáll a pohár aljára, akkor már biztosan jó! Rögtön keverjünk bele egy pici vajat vagy margarint (1-2 dkg-nál ne többet, mert nem fog megkötni), és azonnal lehet a süteményre önteni. Ha van türelmünk, már csak azt kell megvárni, hogy megkössön, ha nincs, tegyük hűtőbe, ott pár perc alatt megszilárdul.


Ezt próbáld ki.én így szoktam csinálni :)

2010. márc. 29. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm mindnekinek a választ!!

Az első lett kiprobálva!!És tökeletes lett.Sőt 4 kanál tejet tettem, kakaót azt nem is mértem, de biztos h kevesebb volt mint 4 kanállal. Margarint is nagyon keveset raktam, mivel kakó és a tej annyira jól besűrűsödött!!!Aztán szépen végig csepegtettem a sütimen és nagyon jól meg is kötött!!! Köszönöm!!!További szép napot!!

2010. márc. 30. 05:36
 14/15 anonim ***** válasza:

Megmondom őszintén, hogy én nem szoktam vacakolni a kakaóporral, csak ha már nincs otthon csoki.


EGy lábasba tegyél oda vizet, vízgőz fölött olvassz fel csokit (party vagy más tortabevonó a tökéletes, de én legutóbb mikulást és csokinyulat olvasztottam). Ehhez adj hozzá egy kis olajat, s ha felolvadt, rakhatod a sütire.

Forróvizes késsel vágd, úgy nem reped be.


Valaki itt azt tanácsolta nekem, hogy ne olajat tegyek bele, hanem teavajat, mert attól lágyabb lesz, s nem törik meg rajta a csoki, vagy ha egy kicsit megszáradt, akkor rajzold be a vágás vonalát.

2010. márc. 30. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 anonim ***** válasza:
Az elsö vagyok, örülök, hogy sikerült!
2010. márc. 30. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!