Csokimáz recept a sütim tetejére? Ha simán a margarint megolvasztanám, tennék bele kakaót+izesiteném, esetleg egy kicsi olajat és ezt ha ráönteném a kevert sütim tetejére akkor jó volna-e?
Mármint majd egy kicsit igy megdermedne-e vagy nem?
Köszönöm a válaszokat!
szia! az első a tökéletes, csak én 3 kanalanként szoktam, meg 5 dkg vajjal, mert közepes tepsim van.
de 4 kanalas biztosan elég egy gáztepsire is.
szóval bízzál benne, biztosan sikerül.
üdv.
Hozzávalók:
12 dkg cukor,
4 evőkanál kakaó,
és 4 evőkanál víz.
Elkészítés:
12 dkg cukrot, 4 evőkanál kakaót, és 4 evőkanál vizet kikeverünk, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad. (Onnan lehet tudni, hogy hólyagok nőnek a tetején). Biztonság kedvéért egy kicsit cseppentsünk egy pohár hideg vízbe, és ha nem folyik szét, hanem egyben leszáll a pohár aljára, akkor már biztosan jó! Rögtön keverjünk bele egy pici vajat vagy margarint (1-2 dkg-nál ne többet, mert nem fog megkötni), és azonnal lehet a süteményre önteni. Ha van türelmünk, már csak azt kell megvárni, hogy megkössön, ha nincs, tegyük hűtőbe, ott pár perc alatt megszilárdul.
Ezt próbáld ki.én így szoktam csinálni :)
Először is köszönöm mindnekinek a választ!!
Az első lett kiprobálva!!És tökeletes lett.Sőt 4 kanál tejet tettem, kakaót azt nem is mértem, de biztos h kevesebb volt mint 4 kanállal. Margarint is nagyon keveset raktam, mivel kakó és a tej annyira jól besűrűsödött!!!Aztán szépen végig csepegtettem a sütimen és nagyon jól meg is kötött!!! Köszönöm!!!További szép napot!!
Megmondom őszintén, hogy én nem szoktam vacakolni a kakaóporral, csak ha már nincs otthon csoki.
EGy lábasba tegyél oda vizet, vízgőz fölött olvassz fel csokit (party vagy más tortabevonó a tökéletes, de én legutóbb mikulást és csokinyulat olvasztottam). Ehhez adj hozzá egy kis olajat, s ha felolvadt, rakhatod a sütire.
Forróvizes késsel vágd, úgy nem reped be.
Valaki itt azt tanácsolta nekem, hogy ne olajat tegyek bele, hanem teavajat, mert attól lágyabb lesz, s nem törik meg rajta a csoki, vagy ha egy kicsit megszáradt, akkor rajzold be a vágás vonalát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!