Csokimáz recept a sütim tetejére? Ha simán a margarint megolvasztanám, tennék bele kakaót+izesiteném, esetleg egy kicsi olajat és ezt ha ráönteném a kevert sütim tetejére akkor jó volna-e?
Mármint majd egy kicsit igy megdermedne-e vagy nem?
Köszönöm a válaszokat!
Ezzel ne próbálkozz, mert nem lesz belöle sok jó, viszont itt egy recept, amit már évtizedek óta használok.
4 evökanál kakaópor (nem instant, hanem a sötét szinü fözös), 4 evökanál hideg viz, 2-4 kanál cukor (attól függöen, hogy édesen vagy keserübben szeretnéd) - ezeket jól kikeverni, és egy kisebb edényben felforrósitani (lehet mikróban is).
Közben 10 dkg vajat (jobb, mint a margarin, de végsö esetben az is jó) kikeverni simára és a már csak alig langyos kakaókeverékhez keverni. A még langyos sütire öntsd, mert ha a tészta még nem hideg, akkor sokkal könnyebb simára igazitani.
Sok sikert!
Nekem már az elsö kisérletre sikerült, pedig akkor még alig sütöttem elötte.
Fontos, hogy a kakaót jól kikeverd, ne magadjon csomós.
Ird majd meg, hogy hogy sikerült.
Szia!
Szerintem ilyen célra a legfinomabb, ha veszel sima étcsokit, azt gőz fölött megolvasztod, keversz bele egy kis étolajat és ráöntöd, hűtőben szépen megdermed és finom is lesz!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!