Segítene valaki értelmezni ezt az áfonyás pite receptet?
Az alábbi link legvégén szerepel egy szuper áfonyás-narancsos piterecept, nagyjából sikerült lefordítanom, viszont két dolgot nem értek. Az egyik, hogy külön van jelölve a hozzávalóknál a vaj, illetve a shortening, ami ugyanúgy zsiradékot jelent elvileg. Akkor ez most mit jelent? Illetve a hozzávalóknál nem szerepel, de a leírásnál már szerepel tojás. Most akkor kell bele tenni, vagy nem, és ha igen, mennyit?
shortening az a margarin, használj helyette nyugodtan vajat!
tegyél bele tojást!
Az eslő hülyeséget ír, a shortening nem margarin, hanem bármilyen zsíros krém, ami szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotú. Ez lehet sertészsír, kókuszzsír, vaj, margarin. Eredetileg kizárólag az állati zsírokat értették alatta, majd később a növényi zsírok feltalálásával arra is értendő már. De nem kizárólagosan margarint jelent!
A recept írója ezek szerint vajat + még valamilyen zsiradékot használt, legyen az a fent említettek bármelyike. De nyugodtan használhatsz csak vajat is.
És mindenképpen kell bele tojás, a hozzávalóknál kifelejtették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!