Mi a különbség torta és pite között?
Oké, közben rájöttem, hogy elég, ha a két fogalomból egyet definiálunk, akkor minden, ami nem az, az a másik... :) Ergo a pite eszerint:
- lehet sós
- általában két omlós tészta között
Ergó minden más torta? Ez így még kevés... Szerintem... Pláne, hogy "lehet" és "általában". Akkor már fontosabb, hogy alacsony vs. magas. Hm?
Erre nincs egyértelmü megkülönböztetés, inkább megszokás kérdése.
De - legalább is az én értelmezésemben - a pite alul-fölül tészta és közben van a töltelék, a torta meg több réget tészta közt van több réteg töltelék, és a tetején is a töltelékböl vagy másgól van egy réteg.
És a vakon sütés után töltött piték?
Vagy mondjuk egy sült túrótorta?
Szerintem is inkább megszokás kérdése az egész.
Általában, ami kerek formában készül, azt mondjuk torta, pedig bármilyen alapanyagból készülhet. A fodros kerek formát meg pie vagy piteformának mondjuk :)
Nekem van pl zöldborsótorta receptem, amit a kapcsosban csinálok, pedig a klasszikus tortához semmi köze.
Sokaknak a torta a kerek, piskóta alapú, több rétegben megkent, krémes-habos finomságot jelenti, pedig vannak tepsiben sült ugyanilyen adottságokkal rendelkező torták is.
Szerintem sincs az elnevezésnek jelentősége, nyelvi,-helyi szokás kérdése, minek hívják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!