Kell almás pitébe szegfűszeg?
Nagymamámmal ezen vitatkozunk.
Én azt mondom kell ő azt mondja nem kell.
Tradicionálisan fahéjat szoktak beletenni, szegfüszeget nem.
De ettöl függetlenül lehet, és illik is bele.
Almás pitébe nem szoktunk, csak cukrot és fahéjat!
Az alma levesbe/szószba, vagy alma-kompótba igen!
Persze ha te úgy döntöl, hogy raksz bele, hiszen változnak az évek, változnak a szokások, és még az ízlésünk sem egyforma... el nem rontja!!!
Végül nem raktunk bele és cukrot sem. A tésztában van 19g cukor. (3cs)
Bár én szerettem volna ha van benne. De majd a jövő hetit én sütöm és abba teszek. :)
Én az almához a fahéjat, a körtéhez inkább a szegfűszeget szeretem.
Ötvenféle fűszert sem szeretek beletenni, mert nekem úgy túl "csicsás" az íze, nem érvényesül igazán a gyümölcs.
De úgy gondolom, hogy ha a fahéj mellé egy kis szegfűszeg is megy az almás pitébe, nem fogja elrontani. Amúgy is ízlés kérdése.
Én is kipróbáltam vele, pár szemet kávédarálón ledaráltam és úgy tettem a fahéj mellett a szegfűszeget is a az almába.
Igen intenzív íze volt a pár szemtől is, de nagyon finom, illatos.
Ha lehetne őröltet kapni, többször is tennék bele, de darálgatni nincs mindig időm , és a daráló is átveszi eléggé az aromáját.
Valóban ízlés kérdése, semmi nem kötelező és bármikor lehet otthon kísérletezgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!