Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Almás pitébe almát hogyan?

Almás pitébe almát hogyan?

Figyelt kérdés
Ha megpárolom az almát, hagyni kell kihűlni mielőtt beleteszem a tésztába?
2014. nov. 11. 14:01
 1/9 anonim ***** válasza:
61%

Én előbb kicentrifugázom


És a rostot teszem bele. Nem tocsog a létől és almalét is lehet inni a sütihez. De nyersen teszem bele....

2014. nov. 11. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
67%
Igaz én almás rétest szoktam csinálni
2014. nov. 11. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is nyersen teszem bele.
2014. nov. 11. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szintén nyersen szoktam. Nagylyukú szűrőn lereszelve vagy vékonyra szeletelve.
2014. nov. 11. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi pont tegnap csináltunk anyuval, ő nem nyersen teszi bele. Lereszelés után kinyomkodja a levét amennyire tudja, utána felrakja a tűzhelyre egy kicsit, tesz bele cukrot, fahéjat, utána leszűri, és ráteszi a tésztára. Ő nem szokta kihűteni előtte. A tésztára búzadarát is szór, hogy ne ázzon el :)
2014. nov. 11. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Lereszelem és egy lábosban felteszem cukorral főni, míg le nem fő róla lé, utána le a tűzről és fahéjat keverek bele, megvárom míg legalább langyosra hűl, utána rakom a tésztára.
2014. nov. 11. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

A negyedelt, hámozott almákat uborkagyalun szelem le kis lemezkékre. Pár percig párolom, hogy egy kicsit összébb essen.Nagyon kevés levet enged, de, mire a tésztát elkészítem, addigra vissza is szívja.

szándékosan nem hűtöm, de mindig előbb csinálom, mint a tésztát, így ki is hűl.

Az alsó lapot miután megszurkáltam, szitált zsemlemorzsával is meghintem.Ezen simítom el párolt almát, majd borítom be a másik lappal. Szép magas szokott lenni.

2014. nov. 11. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen nyersen, tökreszelőn reszelve.

Én nem nyomom ki as levét, nem szeretem, ha száraz.

Ez almafüggő is, van, amelyik több levet ereszt.

2014. nov. 11. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, végül nyersen tettem bele, mert sietnem kellett. Amúgy én is megpárolom, csak ki szoktam hűteni, most meg nem lett volna rá időm.
2014. nov. 11. 17:57

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!