Ha a palacsinta tésztába reszelek almát, az milyen lesz, ad neki valami jó ízt, vagy semmi extra?
Figyelt kérdés
2014. okt. 22. 12:51
1/8 anonim válasza:
Nem lesz az rossz, hidd el, csak jól találd el az arányokat. Én általában negyed kiló lisztből sütöm, abszolút hagyományos palacsintatésztát (négy deci tej, két tojás, szódavízspricc), és fél kiló nyers almát (értsd: héjjával, csutkájával együtt fél kiló) használok. Meghámozom az almát, és lereszelem. Ügyelj rá, hogy ne túl nagy darabokra reszelj, mert kifordul a tésztából vagy odakap. Sütni a hagyományos módon sütheted, bár megfordítani kétségtelenül nehezebb. Ahogy megsült, míg visszamelegszik a serpenyő, azonnal megszórom cimetes (fahéjas) porcukorral, mert az szinte beleolvad. Minden palacsintát, ahogy rakom egymás tetejére, megszórok. Szerintem finom, főleg, ha szereted a fahéjat is. Nyilván anélkül is megy, de bevallom, tőlem mindig a cimeteset követelik itthon, tehát másképpen még nem próbáltam. Egy kísérletet megér. Sok sikert, jó étvágyat!
2/8 anonim válasza:
Gyerekkoromban rengetegszer ettem ilyet, nekem nagyon ízlett, jobban, mint a sima palacsinta, pedig azért is odavoltam. Savanykás almával szerettem. Reszelve és nagy darabokban bebundázva is jó :)
3/8 anonim válasza:
Egy tipp aki nem szereti az édeset.
Csinálok palacsinta-tésztát és összekeverem, lepirított baconnal és pirított hagymával. A bacon kisült zsírját is belekeverem.A palacsinta-tésztájába teszek egy kis élesztőt, hogy ritkább legyen.
4/8 Ügyet Lenke válasza:
amit kérdezel az az almafánk receptje, keress rá
5/8 anonim válasza:
Én nagyon szeretem, nagylyukú almareszelőn szoktam belereszelni 1 vagy 2 db almát. Utána fahéjas cukorral megszórom és még kis lekvárt is teszek a palacsintába.
6/8 anonim válasza:
Én is úgy csinálom, mint az utolsó hozzászóló!
Nagyon finom!
7/8 Vajda Gábor válasza:
A palacsintatésztába nem kell SZÓDA,elég a VÍZ mert a szén-dioxid úgyis elillan amikor levegőt ér pláne ha még annyit keverjük is...nem tudom ki találta ki ezt a szódás dolgot...
próbáljátok ki,ugyanolyan finom lesz a tészta,mert csak a víz marad benne...
8/8 anonim válasza:
Én azt amerikai palacsintába szoktam :) és meg szórom fahéjas cukorral. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!