Úgy, ahogy a neten található 24683476 receptben leírják.
Tényleg ennyire nehéz ráguglizni?
Amerikai Palacsinta
Alapkeverék
60 dkg liszt, 5 g sütőpor, 2 tk szódabikarbóna, 1 tk só, 5 dkg cukor
Az összeállításhoz:
1 csésze (250 ml) alapkeverék, 1 tojás, 1 csésze (250 ml) tej, 1 ek olvasztott vaj vagy olaj
Keverjük össze jó alaposan a hozzávalókat, majd jól záródó edényben tároljuk (lehet a cukor mennyiségét kicsit növelni, ízlés szerint).
Csak annyi a tennivaló, hogy reggel, vagy amikor szeretnénk palacsintát enni, egy csészényit (250 ml) kiemelünk a keverékből, és kikeverjük: 1 tojással, 1 csésze tejjel,1 ek olvasztott vajjal, vagy olajjal.
Forró, száraz palacsintasütőbe merőkanállal pici palacsintákat öntünk, amikor buborékok keletkeznek a tetején megfordítjuk őket, és pár percen belül lehet is fogyasztani.
ez a recept Nigella Lawson receptje. Nem kell állnia rögtön sütheted is.Nekem lekvárral is finom,de a juharszirup a legjobb hozzá.
Én ezt használom:
1 cup flour
3/4 cup milk
1 egg
3 tsp baking powder
1/2 tsp salt (ezt nem mindig szoktam tenni, mert a sütőportól kicsit sós)
2 tbsp melted butter (csak és kizárólag valódi vajat használok)
1 tbsp sugar
A sütéshez nem kell zsíradék. Nem csinálok porkeveréket, mert minek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!