Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valami jó szaftos recept...

Valami jó szaftos recept csirkecombból?

Figyelt kérdés
Van egy csirkém. Farhátból, nyakból fini levest főzök. A többi alkatrészből valami finom szaftosat gondoltam. De nem pörkölt. Esetleg valami tejfölös, sajtos, nemtudomén? Van valami finom, jól bevált receptetek?
2010. márc. 27. 21:24
 1/5 anonim ***** válasza:
Csirkecombok bakonyi mártásban (ugyanúgy, mint a bakonyi szelet, csak csirkecombbal).
2010. márc. 27. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

MArengói csirke, nagyon finom, belinkelem a receptjét:


[link]


Rozmaring helyett tehetsz bele bazsalikomot és oreganot, úgy kicsit bolognais lesz, de nagyon fini.


Tésztát vagy rizset szoktam csinálni hozzá.

2010. márc. 27. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim válasza:

Én pék-cukrásznak tanultam, de egy tipp:

kókuszos csirkecomb, epermártással.


4 csirkecomb

40 dkg eper

2 evőkanál kristálycukor

1 citrom leve

4 púpos evőkanál kókuszreszelék

1,5 dl tejföl

diónyi sütőmargarin

1/2 dl félszáraz fehérbor

1 kávéskanál ételkeményítő



A csirkecombokat besózzuk, meghintjük frissen őrölt borssal. Az epret megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, megtisztítjuk, félbe-negyedbe vágjuk, összekeverjük a cukorral és a citromlével. A kókuszreszeléket elkeverjük a tejfölben. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

Sütőálló edényben felforrósítjuk a margarint, mindkét oldalukon hirtelen elősütjük benne a csirkecombokat, és a sütőben 40-45 percig, puhára sütjük. Arányosan elosztva a tetejükre simítjuk a kókuszos tejfölt, visszatesszük a sütőbe, és 200 fokra kapcsolva további 15-20 percig, pirulásig sütjük. Közben az epret a levével, csipetnyi sóval és egy-két tekerésnyi frissen darált borssal felforraljuk. Elkeverjük a borban az ételkeményítőt, az eperhez adjuk, éppen csak felforraljuk-besűrítjük, csinos tálkába szedjük, mentalevéllel díszítjük. A pirosra sült csirkecombokat tálra fektetjük, és az epermártással kínáljuk. Szerecsendióval illatosított krumplipüré vagy -krokett illik hozzá.

2010. márc. 28. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Egy éjszakára pácold be natur joghurtba a csirkét, fűszerezd, másnap joghurostúl tespibe rakod sajtal megszórva fél óra a sütöben.
2010. márc. 28. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

No, végülis olyat csináltam, hogy az alkatrészeket gyorsan átpirítottam. Majd egy jénai aljába hagymát tettem, rá a csirkedarabokat. Tejfölt tojással, sajttal, füstölt sajttal kikevertem, rá a húsra. Mikor félig megsült, még fagyasztott zöldségeket (franciasaláta alap) dobtam rá, és addigra picit elfőtt a leve, így kis tejet öntöttem rá. Iggen jó lett!

Érdekes a kókuszos is, én imádom a kókuszt, de ettől félnék, bár, lehet, hogy egyszer nekivágok. Mindenkinek köszönöm!

2010. márc. 28. 21:17

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!