Milyen húsmentes tésztaételek/mártások vannak?
Olyan kipróbált - nem a google-ban talált, hanem tényleg elkészített - recepteket keresek, amikben nincs hús (szalonna meg hal sem), viszont zöldségek, tojás, tejtermék lehet.
Meg természetesen nem a közismert krumplis, tojásos, sajtos, túrós tésztákra gondolok, hanem valami érdekesebb, különlegesebb valamire, meg az édes (diós, mákos, grízes) tészták sem jöhetnek számításba.
(Ha nem kalóriabomba a mártás, az csak elöny)
Nagyon megköszönném, ha írtok vagy belinkeltek tényleg jó, általatok kipróbált recepteket.
Gombamártás, sajtmártás. Minap ettünk kelbimbót sajtmártással - nagyon finom volt :-)
De mivel most nincs sok időm, ezért ezeknek a receptjét nem írom le, bocs :-)
Amit ma tervezek:
- tésztát megfőzöm
- szója-granulátumot (előfőzés után) hagymát dinsztelek, rá a granulátum, só-bors-bazsalikom, és a kifőtt tésztával összekeverem
- hőálló edénybe rakom az egészet, tejfölbe reszelt sajtot, azzal felöntve, be a sütőbe/mikróba, míg a sajtos tejföllel összesül
Ha nem akarsz szóját, (vagy éppen nincs) akkor karalábé, vagy karfiol, vagy valamilyen tökféle felkockázva, azt percek alatt el tudod készíteni, mint egy pörkölt, és a kifőtt tésztát azzal összekeverve, majd mehet rá a tejföl a sajttal...
Mindkét választ köszönöm.
Az elsötöl annyit kérnék, hogy a kelbimbós étel összetevöit felhasználási sorrenben írja be legyenszives (már ha van annyi ideje), akkor már el tudom képzelni. Köszi elöre is.
Nálam a kedvencek:
Tejszínes cukkinis
Spenótos-tejszínes-gorgonzolás
Olasz paradicsomszósz
zöldséges pirított tészta
Millió lehetőség van.
Alap paradicsom szósz:
Olajat hevítesz, egy fej hagymat apróra vágsz, üvegesre pirítod, beleteszel 2-3 gerezd fokhagymát, öntesz rá egy pici vizet, hogy ne égjen meg, majd egy konzerv egész paradicsomot (nem sűrített), vagy 3-4 friss paradicsomot felkockázol, rádobod a hagymára. Sózod, borsozod, es egy pici cukrot teszel bele, hogy kiemelje a paradicsom ízét. Addig főzöd, amíg kicsit sűrűsödik.
Tejszines szósz:
Ugyanúgy kezded hagymával(fokhagyma is mehet bele), majd valamilyen zöldséget (gomba, cukkini, zöldbab, spenót, brokkoli, borsó, stb) adsz hozzá, kicsit megpirítod, szórsz rá egy evőkanál lisztet, összekevered, felöntöd tejszínnel, ízesíted, és addig főzöd, amíg sűrűsödik.
A paradicsom szószba is tehetsz zöldségeket is.
Bocs, azt nem írtam, hogy a paradicsomos szószokat már eléggé unom, valami mást keresek.
De neked is köszönöm az ötleteket.
Firenezei spagetti: [link] (kedvenc)
Vöröslencsés tészta: [link]
Borsóprökölt: [link]
Medvehagymás paradicsomszósz: [link]
A Négyeske által említett cukkinis tészta nálunk tejszín nélkül is megy: vöröshagymát olívaolajon megsenyveszteni, összenyomott fokhagymát hozzátenni, fél percre rá a darabolt, zsenge cukkinit. Miután megpuhult, hozzádobni friss bazsalikomot (ízlés szerint, a nagy lapuleveleket lehet darabolni is).
#6 Akkor a vöröslencsés-reszelt répás paradicsomszósz receptemet nem írom le :) Gnudihoz szoktam főzni, arra viszont lehet, érdemes rákeresned.
A sajtmártás recept, amit használok: [link] (Általában spenótos nokedlihez készül.)
7-es: Azért azt a receptet is szivesen veszem, föként a lencse miatt :) A többit meg nagyon köszönöm.
8-as: alapesetben egyetértek veled, csak az utóbbi idöben igen sok paradicsomos étel került elén, és kicsit túltelített bennem ez az irány :). Ettöl függetlenül ki fogom próbálni valamikor a te ötletedet is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!