Bográcsban milyen húsmentes ételeket lehet főzni a paprikás krumplin kívül?
Légyszi írjatok sok ötletet!
Köszi puszi!
Krumplis tarhonya. A net-en paraszt tarhonyaként, ill. pásztor tarhonyaként találod. Kolbász nélkül is finom az!
Bableves csipetkével
Húsmentes baboskáposzta.(savanyú káposztából ) A hús helyett beáztatott tarkabab kerül, egy kis füst ízű sót, vagy füstízű paprikát lehet belecsempészni az illúzió kedvééért :)
Lehet szaporítani előfőzött gerslivel, vagy rizzsel is.
A tejföl opció, vagyis ki, hogy szereti pl a normál székely,-vagy töltöttkáposztát.
A kapros ízesítés sem idegen tőle.
Alapjáraton nem húsmentes a paprikás krumpli, de simán kihagyható belőle, én sose raknék bele, nekem totál felesleges.
Nos, mi zöldségcurryt és hasonlókat szoktunk főzni bográcsban. Sokféle zöldség, valamilyen indiai fűszer stílusban. Van egy tandori masalás, amiben sok borsó, paradicsom és főtt tojáskockák is vannak :) A curryben pont nincsenek ezek, inkább cukkini, karfiol az alap (a párom sütőtökkel is szereti) s rengeteg egyéb zöldség, de minimum répa, hagyma...
A káposztaleves is kap egy sajátos ízt bográcsban főzve :)
Szerintem paradicsomos káposztát is főztünk már így.
Különösebb határ nincs, amit lehet lábosban, azt sokszor lehet bográcsban, csak azokat nem, amiknél félő, hogy megég, a bogrács azért más...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!