Mit lehet rengeteg banánból készíteni, mielőtt megromlik?
A férjem tegnap hazaállított 6 kg banánnal, mondván szereti a gyerek. Igen, de ő nincs két éves és max napi egyet eszik meg.
Mit érdemes ennyi banánból csinálni? 1 kg-ot még talán megeszünk nyersen, mielőtt szanaszét feketedne, de a többivel gondban vagyok.
A lekváron hezitálok (még soha nem főztem lekvárt, ezért a bizonytalanság :)). Két fő receptet találtam, az egyik fahéjt, míg a másik gyömbért ír fő fűszerként.
Melyiket javasoljátok inkább, melyik illik jobban a banánhoz?
A fahéj tuti nem rossz hozzá, de szerintem a gyömbér sem.
Nekem van aszalóm, de elég sokáig tart nagy mennyiséget aszalni vele... Amúgy sütőben is lehet aszalni, minimumra tekerve és résnyire nyitott ajtóval. De ha van hely a fagyasztóban, jobb ott tárolni belőle, vagy tényleg befőzni, bár ahhoz nem értek s ha egy mód van rá, nyersen eszem a gyümölcsöket.
Van egy 20 hónapos lányunk, szempont lenne az is, hogy ő is tudjon enni belőle.
A chutney-t néztem, de ami receptet találtam, abban chili is van. Azt nem szeretnék kisgyereknek adni, csípőshöz az ő emésztése még nem elég fejlett - legalábbis nem kísérleteznék vele, hogy milyen hatása lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!