Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zserbót lehet rizslisztből...

Zserbót lehet rizslisztből készíteni?

Figyelt kérdés

2016. jan. 1. 11:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Lehet, de nem érdemes.
2016. jan. 1. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Sajna az nem mérvadó, hogy érdemes-e. Jelenleg az érdekel mindössze, hogy megfelelő állagú, nyújtható tészta lesz-e belőle?
2016. jan. 1. 12:03
 3/11 anonim ***** válasza:
Nem hiszem. A rizsliszt egészen másként viselkedik mint a búzaliszt.
2016. jan. 1. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

A nyújthatóság a liszt sikér (fehérje) tartalmától függ.

A búzalisztben sok sikér van, ami a rizslisztről nem mondható el.

2016. jan. 1. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
Vegyél hozzá kukoricalisztet úgy már megpróbálhatod.
2016. jan. 1. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
Értem. Tehát akkor nem is érdemes vele próbálkozni...Köszönöm a válaszokat.
2016. jan. 1. 12:17
 7/11 A kérdező kommentje:

Rendben.

Vagy esetleg zablisztből érdemes lehet megpróbálni?

-nem a glutén miatt kell kerülni a búzalisztet-

2016. jan. 1. 12:20
 8/11 anonim ***** válasza:

Zserbóval nem tudom, mi a helyzet, de a nyújthatóság tuti nem a sikértől függ. A rizslisztes mézesem majdnem ugyanolyan nyújtható és szaggatható volt, mint a búzalisztes és olajosmagvak zsírcsökkentett lisztje is gyúrható tésztát tud képezni.

A rizsliszt persze más, mint az összes többi liszt, megvannak a maga saját tulajdonságai. Ilyen kissé "darás" hangulatot ad (nem igazán állagot, de nem tudom leírni), a mézesemnél is az volt az egyetlen észrevehető különbség, az íze hasonló volt (na ja, a sok cukor, méz, fűszer elnyomta a különbségeket, mert amúgy a rizsliszt ízetlenebb, mint a búzaliszt. a zserbó is ízes, így a tészta íze ott sem számíthat nagyon sokat). Jó volt a végeredmény, főleg, hogy a búzaliszt nem volt opció :)

2016. jan. 1. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Szerintem max annyi a különbség, hogy nem kel meg.
2016. jan. 1. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

A zabliszt + rizsliszt keverékét tudnám ajánlani.


Csak valahogy az arányt kellene jól eltalálnod!

A múltkor fele-fele arányban raktam a nokedlibe, és úgy szétfőtt, hogy öröm volt nézni. Állítólag kevesebb rizsliszt kellett volna a zabliszthez, mert hogy főzés közben attól ment szét.


[link]


Itt olvasgass, esetleg találsz választ a kérdésedre, hogy neked milyen lisztből kellene készítened...

2016. jan. 1. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!