A nyújthatóság a liszt sikér (fehérje) tartalmától függ.
A búzalisztben sok sikér van, ami a rizslisztről nem mondható el.
Rendben.
Vagy esetleg zablisztből érdemes lehet megpróbálni?
-nem a glutén miatt kell kerülni a búzalisztet-
Zserbóval nem tudom, mi a helyzet, de a nyújthatóság tuti nem a sikértől függ. A rizslisztes mézesem majdnem ugyanolyan nyújtható és szaggatható volt, mint a búzalisztes és olajosmagvak zsírcsökkentett lisztje is gyúrható tésztát tud képezni.
A rizsliszt persze más, mint az összes többi liszt, megvannak a maga saját tulajdonságai. Ilyen kissé "darás" hangulatot ad (nem igazán állagot, de nem tudom leírni), a mézesemnél is az volt az egyetlen észrevehető különbség, az íze hasonló volt (na ja, a sok cukor, méz, fűszer elnyomta a különbségeket, mert amúgy a rizsliszt ízetlenebb, mint a búzaliszt. a zserbó is ízes, így a tészta íze ott sem számíthat nagyon sokat). Jó volt a végeredmény, főleg, hogy a búzaliszt nem volt opció :)
A zabliszt + rizsliszt keverékét tudnám ajánlani.
Csak valahogy az arányt kellene jól eltalálnod!
A múltkor fele-fele arányban raktam a nokedlibe, és úgy szétfőtt, hogy öröm volt nézni. Állítólag kevesebb rizsliszt kellett volna a zabliszthez, mert hogy főzés közben attól ment szét.
Itt olvasgass, esetleg találsz választ a kérdésedre, hogy neked milyen lisztből kellene készítened...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!