Káposztából milyen ételt a legkönnyebb készíteni?
Vettem egy fej káposztát, de mivel nem vagyok gyakorlott a konyhában nem tudom mit csináljak belőle. Olyat ajánljatok amihez nem kell sok alapanyag, gyorsan elkészül és nem lehet elrontani.
Tészta és cukor felhasználása kizárva.
Fehér káposzta:
- káposztás tészta
- paradicsomos káposzta húsgombóccal, vagy csak nélküle
- káposzta leves:
--akár a fogyókúrás módi,
--akár az orosz nemzeti étel = scsí: [link]
Kelkáposzta:
- leves
- főzelék
- rakottan daralt hússal
- rántva
- fasírozott
-
Párolt káposztát csinálnék.
Sült hús mellé jó köretnek.
Persze, finom a párolt káposzta, csak az a baj, hogy a kérdező nem írta, hogy milyen fajta káposztát vett!!!
Kelkáposztából nem szoktunk párolt káposztát készíteni, de ki tudja, mi van a konyhájában!
normál káposztából 'paradicsomos káposztát'
kelkáposztából 'frankfurti levest'
Én sült káposztát fogok készíteni belőle, ha marad :D Mivel mostanság rájárok nyersen, finom. Persze salátává is átalakítható, de olyat nem szoktam cselekedni.
A sült káposzta persze még mindig alapanyag (hacsak valaki meg nem eszi úgy, nekem megy), a párom rizzsel eszi, én pedig a nekem tésztához legközelebb álló ételeimmel (nem eszem semmiféle gabonát).
De a káposztaleves is igen jó, hagyma, répa, káposzta, rántás, fűszerek, nem egy bonyolult dolog s elég sok készül egy nagy fejből.
Másra mi nem is szoktuk használni, mivel a káposzta jellegzetes ízű, uralkodóvá válik az ételben, mellékzöngének ritkán alkalmas (vegyes zöldséglevesbe pár levél azért jó).
Fejes fehérkáposztából is lehet kellemes ízű főzeléket készíteni.Tejfölösen az igazi, de más opció is lehet, ha valaki nem szereti a tejfölt, vagy éppen nem fogyaszthatja.
Fő ízesítője egy csokor zsenge kapor, bors, de szárított tárkonnyal is finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!