Melyik a legkönnyebb torta ezek közül?
Tudni kell, hogy életemben csak 2x csináltam tortát, és olyat, amihez megvettem a tortalap piskótát, és vanillia pudingot tettem rá, arra gyümölcsöt, arra zselét.
Szóval elég szűz vagyok torta-témában, és a konyhai praktikákban is:D De a barátomnak lesz 30. szülinapja és meg akarom lepni valami finommal. Direkt nem akarok rendelni, mert jobb szereti a saját készítésű kajákat :)
Ha tortát akarsz gyártani, egyszerűbb olyasmivel kezdeni, ami sütés nélküli, vagy csak egy vékony alapot kell sütni hozzá. Például ilyet:
A piskótalapot nyugodtan sütheted úgy, hogy összekeversz mindent egybe, és teszel bele egy fél zacskó sütőport. Én egy kis tejfölt is szoktam belekeverni (2-3 evőkanál, akkor 1 tojás is elég), finomabb és nem lesz száraz. A krémhez a legmegbízhatóbb az Oetker-féle Zselatin Express, csak bele kell dolgozni keverőgéppel, egy tortához 1,5-2 zacskó elég. Nagyon finom, látványos és tök egyszerű, este a legjobb megcsinálni, be a hűtőbe, másnap csak a málnát kell rápakolni.
Na gyerekek, most sütöm a Belga Trüffelt :)))
Remélem sikerül:D:D Holnapra lesz, de mivel sokáig tart az elkészítése (mármint a várakozási idő, pl a krémnél 3-4 óra hűtőben tartás minimum,stb), így inkább megcsinálom kora estére, és holnap ebédkor már csak fel kell vágni :) Már ha lesz mit :D
Drukkoljatok, hogy ha nem is olyan lesz, mint az eredeti, azért legyen valami hasonló, ehető változata:D
Nem sikerült :(
Nem lett ehetetlen de 4 lap helyett 2 lett, a trüffelgolyók, amiket amúgy szoktam csinálni csak kicsit másképp, nem sikerült (máskor sikerül..). a mogyoró, ami 10 g 1000 ft volt, poshadt ízű lett, és mire felvágtuk, a tészta megszívta magát a krémmel, így olyan volt, mintha trüffelgolyó állagú tészta közé tennék krémet. Mondjuk a barátomnak jobban ízlett, mint a vett torta, deeeee.... egy ideig nem sütök tortát:D Mondjuk életem első tortájának, egy nehéz torta, ahhoz képest nem rossz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!