Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A tejszínt lehet habbá verni?

A tejszínt lehet habbá verni?

Figyelt kérdés
Nem a cukrász tejszínre gondolok, hanem a sima tejszínre, aminek nagy a zsírtartalma gondolok itt 25-35%-os tejszínekre. Ganache-t szeretnék készíteni és mindenhol tejszínt írnak habtejszín helyett, de sajnos jártam már rosszul tejszínnel (vajjá köpültem a robotgéppel). Ha van valakinek bevált tejszín márkája, amit tudna ajánlani ganache-hoz azt nagyon megköszönném.

2015. szept. 8. 03:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
96%
A 25-30% zsirtartalmut Igen. De abból is vaj lesz ha túl vered.
2015. szept. 8. 05:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

A "cukrász tejszín" általában nem tejszín, hanem valami növényi borzalom.


A habhoz mindig habtejszínt (legalább 25-30% zsírtartalommal) kell használni, a "fözötejszín" nem alkalmas erre.

2015. szept. 8. 07:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Tesco saját márkás tejszínt használom évek óta.Kb.1 perc alatt kemény habbá lehet verni.Mikor megfordítom a tálat,nem esik ki belőle,annyira keményre.Szerintem az a legjobb.
2015. szept. 8. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen!

Úgy szokták írni a receptek, hogy min. 30% zsírtartalmú legyen a tejszín. Azt lehet jól habbá verni. Persze a 25 sem kevés, azt is fel lehet.


A könnyű felverés titka, hogy a tál is és a tejszín is jó hideg legyen. Ezért fontos, hogy legyen sok időre hűtőben a tejszín felverés előtt. Sőt és ilyenkor kis időre a fagyasztóba is beteszem, persze csak annyira, hogy ne fagyjon meg. Eddig mindig sikerült.


És nem szabad túlverni.

Még az is jellemző rá, hogy ha pakolsz bele valamit, pl habfixálót, vagy más krémet, vagy gyümölcsöt, vagy akár pár kanál folyadékot, akkor attól besűrűsödik, keményedik, ha nagyon fel van már verve, akkor úgy vajasodik, mintha magában csak túlvernéd... Ezért főleg ha tervezel bele tenni bármit, akkor nem érdemes készre verni...


+Érdemes kézi robotgéppel verni és nem azzal amit csak úgy odateszel, mert úgy jobban tudsz vigyázni rá.

2015. szept. 8. 08:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
83%

Lehet, viszont ganache-hoz nem kell felverni a tejszínt!!!!

Felforrósítod, leveszed a tűzről, beleteszed a csokikockákat és kevergeted, amíg egynemű nem lesz, aztán mehet a hűtőbe hűlni.

2015. szept. 8. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
A tejszín és a habtejszín az ugyanaz. Azért lett belőle vaj, mert túlverted.
2015. szept. 8. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

5!

Kihules után pedig ki szokás habositani

2015. szept. 8. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
73%

7: Nem! Az eredeti ganache-t nem kell habosítani, az úgy jó és már alkalmas krémnek.

Ha másra szeretnéd használni, amihez hab kell, csak akkor szokták utána tovább habosítani.

2015. szept. 8. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Cserepes sajt műhely tejszínes nagyon jól fel lehet verni én azt ajánlom a bolti helyett
2015. szept. 8. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a sok választ, mind nagyon hasznos volt.
2015. szept. 9. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!