Linkelnétek általatok kedvelt tortarecepteket, amik megfelelőek szülinapra, tényleg finomak és nem kell hozzá tejszínt verni? :D
Én sacher tortát csináltam nemrég, szerintem az nagyon finom. :)
Ilyesmit csináltam, bár én több receptet ötvöztem, de hasonló volt.
DOBOS TORTA
HOZZÁVALOK
Tészta:
7 tojás
28dkg kristálycukor
28dkg liszt
1csomag vaníliás cukor
1csomag sütőpor
1 csipet só
5evőkanál víz
A tojás sárgáját a kristálycukor felével a vaníliás cukorral és vízzel habosra keverjük. fehéredésig
A tojások fehérjét felverjük majd belet eszük a cukor másik felézés azzal kemény habbá verjük.
A lisztet a sütőporral összekeverjük: A sárga masszába óvatosan belet eszük a hab felét, majd beleszitáljuk lisztet, kis adagokban, a maradék, habot hozzátesszük óvatosan.
A masszát öt ré szere osztjuk, és 1 ként-tortalapot sütünk, belőle. / 170 C –ós sütőben sütjük a lapokat.
KRÉM
Hozzávalók
7dl tej
8evőkanál liszt
20dkg mar gin
20dkg porcukor
1csomag vaníliás cukor
3 evő kanál kakaó
A 7dl tejben, a 8 evő kanál lisztet, gőz felett ürüre főzzük: Amíg hűl a margarint, a porcukrot, kakaót simára keverjük. Majd a két masszát összedolgozzuk.
A krémmel meg kenjük a lapokat, és a torta oldalát. a legfelső lap tetejére nem kenünk, krémet.
A leg felső lap tetejére karamell krémet teszünk. / Forró vajas késsel szeleteljük
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!