Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen karácsonyi, diós...

Milyen karácsonyi, diós tortarecepteket tudtok viszonylag kevés összetevőből?

Figyelt kérdés
A receptet is írjátok le lécci
2010. nov. 22. 19:48
 1/2 anonim válasza:
Elefántkönnycsepphez, diós rácsoshoz nem kell sok minden, tudom ezek nem torták de nagyon finomak. A diós bejglihez sem(amit én egy kis lekvárral is megszoktam bolondítani) és a zserbóhoz sem. A recepteket megtalálod a mindmegettén. Ott nagyon sok jó recept van, én is onnan szoktam válogatni.
2010. nov. 22. 23:54
 2/2 anonim ***** válasza:

szia! nem torta, de nagyon finom a karamellás diós sütemény. én is mindmegettén találtam, de leírom ,mert nem hosszú.

-15 dkg liszt

-15 dkg vaj

-15 dkg cukor

-15 dkg darált dió

-1/4csom.sütőpor

-4 evőkaná tej

-1 csom. van.cuk.

-1 db citrom

-3 tojás

-20 dkg porcukor

a vajat a cukorral kikavarjuk, hozzákeverjük a diót a sütőporos lisztet, van.cukrot,tejet, a citrom reszelt héját és a 3 tojás kemény habját.

sütőpapíros, közepes tepsiben közepes tűznél tűpróbáig sütjük.

közben a 20 dkg porcukrot a 3 tojás sárgájával és a citrom levével összekeverjük a tészta tetejére simítjuk.

ezután visszatesszük a sütőbe még kb 15 percre.

olyan karamellszínű teteje lesz, mint a habcsók és első nap egy kicsit töredezik is.

másnap délutánra az igazi, érdemes kivárni, nagyon-nagyon finom,el is fogyott nyomban:))

a hétvégén újra megcsinálom,de másfél adagban, hogy egy kicsit több legyen.

még tudom ajánlani a mindmegettéről a Nagyi ünnepi süteménye nevű csodát, ami viszont egy torta élményével felér. szintén diós-habos.

annyit változtattam rajta, hogy a tetejére nem csokimázt

teszek, hanem olvasztott csokival össze-vissza megcirmozom

a fehér habot.nagyon látványos és finom süti.

erre keress rá, mert érdemes.

aztán van még egy diós pite receptem /családi/két gyúrt

linzerlap között van a dió.

nem tudom kívülről pontosan, ha érdekel írj és elhozom otthonról.

üdv.

2010. nov. 24. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!