Mit lehet rengeteg banánból készíteni, mielőtt megromlik?
A férjem tegnap hazaállított 6 kg banánnal, mondván szereti a gyerek. Igen, de ő nincs két éves és max napi egyet eszik meg.
Mit érdemes ennyi banánból csinálni? 1 kg-ot még talán megeszünk nyersen, mielőtt szanaszét feketedne, de a többivel gondban vagyok.
Leturmixolva kis adagokban, vagy egészben fagyasztás szóba jöhet?
Mert sok sütibe lehet rakni édesítésként.
Aszalt banan? :D
Esetleg megszaritod aztan liszte zuzva bananliszt, ami szinten egy finom dolog, bananos sutikbe izesitesnek, vagy tejbe. Oshazajaban termo peldanybol sutnek mindenfelet, de az edes magyarorszagon kaphato banan inkabb csak sutibe, tejbe jo szerintem. Ha jol tarolod, akkor kvazi nem romlik meg.
Az nem is olyan vészesen sok. A párom múltkor hozott vagy 2 kiló igen finom banánt, másnap küldtem újabbakért, miközben én általában ketogén diétán vagyunk és etten vagyunk... :D
Azért 6 kg már szép, de elfogyna. Ráadásul én bepakolok belőle a fagyasztóba, mivel gyakran eszem banánt, csak keveset. A fagyasztott banán óriási kedvencem, kevés is élmény belőle.
A banánkenyér remek, de kakaóval elkeverve (opcionálisan mézezve) remek csokipudingot is ad.
Kakaóval és mazsolával rizsbe is jó, a párom szereti úgy (gondolom, aki iszik tejet, az tejberizzsel csinálja ezt, a párom simán és kókusztejjel is boldogan eszi a mindig itthon levő főtt rizsével).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!