Szoojabol abbol a poros allagubol milyen etelt lehet kesziteni amihez jo a rizs vagy valami teszta?
bolognai jellegű ragut (először olajon hagyma, esetleg répa, aztán a granulátum, végül pariszósz, fűszerek)
ugyanígy mexikói tésztaszószt, ha adsz hozzá kukoricát és csípősre csinálod
fasírtot, vagdaltat (gazdagítva zöldségekkel), hamburgerpogácsát
Granulátum = mintha darált hús lenne (persze előfőzés, áztatás és leszűrés után!): fasírozott, rakott káposzta, töltött paprika, de akár tészta-feltéthez mint a bolognai és hasonlók
Kocka = kockára vágott húsok: pörkölt, brassói, tokány-félék
Szója-szelet = rántott hús
Már sok mindent megírtak előttem, annyi fontos még, hogy a vízbe tegyél sót (persze) én viszont nem szoktam leszűrni, mert az áztatóvízzel nem öntenék ki semmilyen tápanyagot...
A szójaliszt 10 %-ban vagy egy kicsivel többel használható süteményekbe, búzaliszttel keverten.
Ajánlom, saját specialitás, :) hogy egy kis élesztőt tegyél a granulátum vizébe, majd tegyél hozzá lisztet, paprikát, és ezután még fűszereket, borsot, borsikafüvet, ahogy szereteted, és ezután akár formasütőben is kisütheted, így nem zabál annyi olajat/zsírt.
Nagyon jó a kókuszzsír, kínainál olcsó :)
Ha tésztával csinálod, mint a bolognait mondjuk, akkor paradicsompürét fokhagymát, stb. tegyél hozzá, és ugyanúgy mint a darált húst ehhez ne tegyél lisztet.
Se élesztőt :)az a pogácsákhoz kell - ja, és ha van tojásfehérjéd, azt is beleteheted, az ragaszt.
Figyelj arra, hogy mondjuk magyar vagy szlovák legyen,vagy rá legyen írva, hogy GMO mentes, a német márka pl. valószínűleg nem az, az méreggel termesztett... (Haas úgy emlékszem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!