Kisgyerekes anyukák, apukák, mit főztetek ebédre?
Kezdek ráállni a húsleves-paradicsomleves-borsóleves és a rizses hús-húsgombóc-halrúd vonalra.
Tudnátok pár ötletet mondani? Három éves a kisfiam, bármit ehet.
Előre is köszönöm!
Krumplilevest nem szeretitek? Zöldbableves?
Spenót, felesborsó főzelék?
Tarhonyaleves, lebbencsleves, tojásleves, daragaluska leves, gulyásleves...
Sült csirkecomb hagymás tört krumplival, főzelékek fasírttal, rántott hús rizzsel, sztroganoff tokány, bakonyi tokány, aranygaluska, bukta, rakott karfiol...
Annyi féle kaja van.
Nallunk frankfurti leves volt es turos palacsinta.
Holnapra tojasos levest keszitek (ezt 2 napra) kolbaszos lecsoval.
Tnap rakott krumpli volt,tarkonyos raguleves. Ma langos :D
Holnap baconbe tekert csirkemell parolt zoldseggel,tarhonyalevessel. Hetvegen zuza porkolt es stefaniai vagdalt,husleves.
Az elmult napokban az alabbiakat foztem:
Spenot, tonhalas teszta, turos teszta, hagymas csirkecomb rizzsel, hurka, pasztortarhonya, rakott krumpli.
De pl. Nagyon finom a rakott kelkaposzta is! :-)
Remelem sikerult otletet adni.
Amugy en is ezzel szemvedek mindig. Raadasul nekem most olyan etelek kellenek, amiket ossze lehet dobni se perc alatt, mivel van egy egy honapos babam, a 2,5 evesem mellett. :-)
Szoval nekem is jol jonnek az otletek! :-D
Bár én már dolgozom és a kisfiam ovis, azért leírom, miket szoktam főzni (mert nálunk a vacsora is sokszor melegétel, ebédjellegű), hátha van benne jó ötlet:
- tojásleves gazdagon (én teszek bele zöldségeket is)
- krémleveseket az én kisfiam nagyon szereti- pl. brokkoli, vagy sajtkrém, de esetleg a sütőtökkrém vagy a hagyma vagy gombakrm is jó ötlet. Fokhagymás vagy zöldfűszeres kenyérkockákkal vagy a bolti levesgyönggyel ki lehet egészíteni
- gyümölcsleves- ezt sem tart sokáig összedobni és akár ilyenkor télen még meggybefőttből, fagyasztott gyümölcsből is meg lehet gyorsan csinálni
- sütőben, zacskóban sült csirkemell (én egészben szeretem sütni a csontos-bőrös csirkemellett, egészen más, jobb íze van, mint a filének)- ha előz nap esetleg be tudod pácolni, akkor nagy gondot már nem kell rá fordítani. Lehet mézes-mustáros vagy színes borsos, estleg kakukkfüves- de olyan sok jó fűszerkeverék is van, ha nem akarsz sokat játszani a pácolással- akkor a zacskós fűszert kis olajban elkevered, rákened és kész- a zacskóban a hús puha, omlós marad
- wok tésztát szoktam venni és wokban (de jó a sima teflon is:) csirkemellkockákkal, zöldségekkel egytálételnek összesütöm (vannak direkt színes fagyasztott wokzöldségek is, de a sima mirelit vagy a sima zöldség is ugyanolyan jó- ha időhiány van, akkor szoktam a serpenyős/wok keveréket választani)
- bármilyen levesben a BETŰTÉSZTA nálunk sláger, illetve a gyermelyinek vannak jópofa "gyxerekbarát" tésztái (dínós, háromszínű csavart, spenótos karácsnyfás meg ilyenek- néha ezekkel is lehet vonzóvá tenni egy ételt)- tészrás ételekből a bolognai, milánói, carbonara is jó, de nálunk a kisfiam legalább hetente egyszer kér túrós tésztát (sok-sok túró/tejfől, reszelt füstölt sajt), esetleg mákos vagy diós tészta?
- új kedvenc lett a "házi hamburger"- marhahúsból én készítem a pogácsákat, kisütni nem nagy szám (sőt én előre veszek nagyobb tételben darált marhahúst, formázom, fagyasztom és akkor tényleg csak elő kell kapni, vaslapon be a sütőbe- addig uborka, paradicsom stb. sajtszeletek, mustár stb.- nálunk nagyon-nagyon sok zöldséggel szoktam kínálni
- sütőben szoktam sütni a krumplit (nem fritőz vagy olaj- gyorsabb is, egészségesebb is, ropogós is lesz)- hozzá fokhagymás- sajtos tejfölt mártogatósnak, illetve akár répát, uborkát is hosszúra szeletelve mártogatósnak- néha nem is eszünk hozzá mást (tartalmasabb levessel elmegy)
- túrógombóc/szilvás, baracos, nutellás stb. gombóc- még a fagyasztott sem olyan rossz, de ha van időd megcsinálni, még jobb- nálunk a nutellás minigombócok nagyon mennek- én nem prézliben, hanem pirított mákon forgatom meg- barackossal is egészen más, különlegesebb ízvilág
- sütőben sült ételek: tészta-zöldség-sajt/besamel kombókkal a variációk száma végtelen vagy zöldbabos-rizses-csirkemelles rakott
- rakott krumpli
Jó főzőcskézést :)
7-es!
Szoktam olyat csinalni ,hogy sonkat hagyman(hagymat megdinsztelem) osszeforgatom,picit fozom/piritom,fozok ki tesztat,osszeforhatom ,be a sutobe es sajtot reszelek a tetejere. Ez gyors.
Vagy hagymat,krumplit,husit felkockazom,sozom..bedobom a sutobe foliaval es 1-2 ora alatt kesz van. Ez is gyors mert csak ossze kell "dobni"
Vagy csak rantotta sok krumplival,zoldsegekkel...
Paprikas krumpli,kemeny tarhonya.
Sajtszoszos teszta,spagetti.
Rakott karfiol is gyors sztem,vagy csak sulthus a sutobe be,kis krumpli es kesz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!