Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisgyerekes anyukák, van...

Kisgyerekes anyukák, van olyan akinek a párja semmiben nem segit otthon nektek?

Figyelt kérdés
gondolok itt arra, ha pl. megcsinálod a reggelit/ebédet/ megteritesz, és esetleg a tányért, vagy poharat segit elpakolni?vagy bármi egyéb dolgot.
2015. dec. 28. 09:18
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
már ugyérzem, nem birom tovább! kezdek kiszeretni, undorodni a páromtol, mert egyszerüen semmiben!!! nem hajlando segiteni. elvárja, hogy az ételt is elé tegyem, két kisgyerek mellett, de az elpakolásban sem veszi ki a részét! ha nem megy dolgozni, akkor is a tv-t nézi, vagy netezik. szová tettem, de azt mondta, neki elég a munka(8-17 ig)de én is járok dolgozni, két gyerek van, és ott a házimunka. kezd nagyon elegem lenni.
2015. dec. 28. 09:27
 2/19 anonim ***** válasza:
74%
Tudod mikor tenném elé az ételt! Szégyellje magát. Pár napig nem rakod elé a kaját, nem mosol rá, próbáld ki. Utálom a lusta pasikat. Oké,hogy dolgozik, de te is dolgozol!
2015. dec. 28. 10:57
 3/19 anonim ***** válasza:
73%

Azt nem mondom hogy semmiben nem segít, de én is többet várnék el. Pont nekem is ebből van elegem mostanábòl hogy itthol én csinálok mindent. Én még itthol vagyok ezért nem is tudok emiatt nagyon szòlni de előre látom hogyha már vissza megyek dolgozni akkor is ez lesz. Pláne azért zavar mert az én párom nem ilyen volt, jobban kivette a részét de most valahogy azt látom hogy mivel ő keresi a pénzt ezért ugy érzi hogy ez feljogosítja arra hogy itthol "csak" pihenjen. Ha sokat dolgozik akkor nem várom el, de neki is van olyan hogy lazább a munka akkor jò lenne ha segítene.Persze én türelmetlenebb vagyok itthol mert úgy érzem hogy mindent én csinálok, erre még ezt is megkapom hogy miért vagyok ilyen?!

Bár meg kell mondjam azért ilyeneket nem vár el hogy kipakoljam mindig a kaját elé. Sőt ugy vagyok vele ha már nincs erőm este akkor csináljon magának valami kaját, azért egy kenyeret ő is megtud kenni. De mondjuk ilyenért nem szòl, ha már ezt is megjegyezné akkor tuti robbanék.

2015. dec. 28. 11:04
 4/19 anonim ***** válasza:
51%

Akkor se lenne jogos, ha nem dolgoznál.

Már egy kisgyerek is megérti, hogy együtt koszolunk, együtt takarítjuk el és képességeihez mérten segít is, ha úgy van nevelve, pedig aztán ő se dolgozik. ;)

De, nyilván nem most lett ilyen, hanem már a gyerekek előtt. Tudod, amilyen virágot szakítottál....

2015. dec. 28. 11:05
 5/19 anonim ***** válasza:
73%
Ki milyet szakít, olyat szagol. Gondolom, eleve ilyen volt, csak most tűnt fel, igaz?
2015. dec. 28. 11:17
 6/19 anonim ***** válasza:
73%

Az ételt a ferjem ele teszem minden egyes nap. Ez nem nagy dolog. Viszont o mindent megcsinal. Ha kell, porszívózik. Port torol. Mindketten dolgozunk, 3 gyermek van.

Beszélni kell róla!

2015. dec. 28. 12:01
 7/19 anonim ***** válasza:
76%
Néha az én férjem is kevesebbet csinál, mint elvárnám. Viszont sokszor látom, hogy nem ő változott, hanem az én elvárásaim. Amíg nem volt gyerek, addig ki volt nyalva a feneke, körbeugráltam. Most, hogy van egy gyerek, meg a hasamban a másik, egyszerűen nem szolgálom ki. Főzök persze rá is, de nem teszem elé az ételt. Kimosom, kiteregetem a ruháit neki is, de elvárom, hogy ő rakja el a szekrénybe... Ha 1 hétig nem rakja el, akkor bizony nem nyúlok hozzá, zavar a kupi, de nincs erőm többre. Viszont szépen lassan látom, hogy magától is érik. Pl. eszébe jut, hogy ha épp nyakig benne vagyok valamiben, akkor ő etesse meg a gyereket, ez fél éve még csak álom volt. Soha nem vitázom ezen vele, hagyom hogy felérje ésszel, hogy véges az erőm és bizony az ő igényei a gyerek igényei mögé szorultak. Ha még azt szeretné, hogy estére is maradjon belőlem valami, ne csak beájuljak az ágyba, akkor bizony porszívóz, vagy gyereket altat. Máshogy nem megy.
2015. dec. 28. 12:19
 8/19 anonim ***** válasza:
22%

Húú, szerintem itt néhányan nagyon rossz úton haladtok. Egyetértek a 3 gyerekes anyukával, aki azt tanácsolja hogy beszélni kell róla. Máskülönben ő sem érti hogy miért lettél ilyen rideg és elutasító vele szemben - ő csak azt látja hogy otthon vagy egész nap vagy dolozol, de neked csak szórakozás a házimunka és a gyerek.

A férfiak sokszor egyszerűen csak pasik tudnak lenni - lehet hogy rossz az apai példa előtte, vagy hagytuk elkényelmesedni őket.

Nálunk két pici gyerek mellett úgy néz ki az átlag nap (én itthon vagyok velük), házimunkát én végzem. Ő kávét főz, egyedül megreggelizik, én a gyerekeket rendezem. Munkába elviszi az általam főzött ebédet, amit vagy délelőtt gyorsan vagy alvásidőben főzök. Délután ritkán jön velünk sétálni, akkor saját dolgaival foglalkozik. Este együtt vacsorázunk van, hogy ő is ott hagyja az asztalon a tányérját (nem ez fáj, hanem az hogy a pici egy mozdulattal lesöpri a földre és még a törmeléket is takaríthatom).

Vacsora után mesét olvasok, de ezután ő viszi el őket fürdeni, 9 körül már csend van.

Nem várom el tőle, hogy besegítsen a házimunkába. Én sem állok neki a ház körüli barkácsolásnak, nem veszem elő a fúrógépet, nem szerelek meg semmit amihez ő jobban ért.

Én is furcsán néznék ha nekiállna a vasalásnak, sőt magamat érezném alkalmatlannak a feleség szerepre.

2015. dec. 28. 13:50
 9/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, elég hasznos választ adott! beszélni beszéltem már vele, az volt az elsö, és nem az, hogy ide kiirjam!azt mondja, neki elég a munkahelyén a sok dolog. csak ahogy elnézem a környezetemben, sok családnál, anyuka pihen, apuka kint föz bográcsba! anyukának lemossa, kiporszivozza az autoját, sajátját!boltba apuka jár vásárolni. nyilván nem azt várom el, hogy fözzön, nem tud, ez nem akkora gond.nem kérem vasalni, de elvárja, készitsek reggelit, teát lefözöm, izesitem, megteritek 4 személyre, és arra nem képes, esetleg segitene elpakolni a mosogatóig, vagy csak felöltöztetné a két gyereket.ez most volt az ünnepek alatt,4 napig ö sem ment dolgozni, és szombat-vasárnap egyikönk sem dolgozik.Akkor sem jönne oda, és segitene akár a krumplit megpuculni. vagy hétköznap este én vacsora készités 4 före, elpakolás, gyerek fürdetése, mese olvasás, altatás ez mind az én feladatom.és ebböl van már nagyon elegem, hogy olyan mintha nem volna, csak a pénzt keresi. dolgozom én is, igaz 6 órában,de két gyerek mellett, meg a háztartás, nekem elég.
2015. dec. 28. 14:17
 10/19 anonim ***** válasza:
85%
Mikor összeházasodtunk a ferjemel, mondtam neki hogy gondolja át mit szeretne magára vállalni a házimunkából és már több mind két éve minden nap ő csinálja a reggelit és a vacsorát...de pl.tegnap jöttek a rokonai vendégségbe, én sütöttem a tortát ő porszívózót..DE!!! Én nem várom meg hogy a kis agyáig jusson el hogy segíteni kéne, nagyon nagyon szépen szoktam megkérni hogy " Légyszíves drágám etesd meg a gyereket amíg elmosogatok" és a szép szó nekem nagyon bevált mert mindig mindent szívesen megcsinál.
2015. dec. 28. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!