Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisgyerekes anyukák, van...

Kisgyerekes anyukák, van olyan akinek a párja semmiben nem segit otthon nektek?

Figyelt kérdés
gondolok itt arra, ha pl. megcsinálod a reggelit/ebédet/ megteritesz, és esetleg a tányért, vagy poharat segit elpakolni?vagy bármi egyéb dolgot.
2015. dec. 28. 09:18
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

régebben nem volt ilyen, aprobb dolgokat porszivózás, ebéd elkészitésében aprobb dolgokat segitett. mára ez teljesen megváltozott. Sérelmezi azt is, miért járok dolgozni, miért nem vagyok otthon. (éppen megtehetnénk)

A garázst is, ahol a kocsink van, azt sem képes kiseperni, azt is már én teszem, mert nem birom elviselni, hogy retkes. de nekem elég a házat rendbe tenni.szová teszem, és nem nagyon tetszik neki. azt mondja, majd kisepri, amikor ö akarja. de mondom, soha nem sepernéd ki. annyira elegem van, nem nagyon tudom ezt kivel megbeszélni. sajnos vele sem jutok dülöre. emiatt nagyon kezdem megutálni, sajnos ezt tudom mondani. föleg mikor elnézem, sok apuka segit a párjának. meg sokan nök! mennyire megkimélik magukat!

2015. dec. 28. 14:21
 12/19 A kérdező kommentje:

hát én meg ugy gondolom, hogy ezt nem mondani kellene, hanem magátol felfogni. ugy érzem, az ilyen emberek egy nagy taplók! nem tudom szebben megfogalmazni. Nem vagyok ilyen, mert érzelmes, szeretetre vágyo anyuka vagyok, aki a gyermekeiben leli legnagyobb örömét, de szükségem is lenne egy segitö,szeretö, összetartó társra is!

várok még válaszokat.

2015. dec. 28. 14:25
 13/19 anonim ***** válasza:
27%

Márpedig a férfiak olyanok, hogy nem elég a célozgatás, sóhajtozás, hogy mit akarunk, hanem nyíltan, határozottan el kell mondani!

Évek alatt azért mindenkinél kialakul, hogy a családban ki mit csinál.

Mi 25 éve vagyunk együtt. Igaz, hogy nekem saját autóm nincs, de a családit sem takarítottam még ki egyedül soha, ezt a férjem csinálja.

Viszont nekem sem kell soha fát vágnom. De begyújtok a kazánba szó nélkül.

A férjem egy rántottát nem tud megcsinálni. Semmit és soha nem főzött.

De mindent meg tud csinálni, amit sokan nem is próbálnának, mert ők férfiak. Pl: karácsony előtt megpucolta az ablakokat, míg én sütöttem, főztem.

2015. dec. 28. 14:34
 14/19 anonim ***** válasza:
94%

"ahogy elnézem a környezetemben, sok családnál, anyuka pihen, apuka kint föz bográcsba! anyukának lemossa, kiporszivozza az autoját, sajátját!boltba apuka jár vásárolni."

És az első terhességed előtt járt bevásárolni? BOgrácsozott/grillezett nektek? Mosta az autódat, takarította? Rendben tartotta a kertet, garázst? Meg egyebek, amiket más családnál láttál?

NEM!

Te magad is írtad, hogy "apró" dolgokban segített, pl. ebéd előkészítésénél EGY PICIT.

Ha SOSEM volt segítőkész, gondoskodó, igényes, akkor miért 2 gyerek UTÁN jut ez eszedbe?!!!

Ilyen helyzetben beszélgethettek amennyit akarsz, aki trehány és nemtörődöm, mint a férjed - és mástól várja el a munkát - az nem fog megváltozni, mindegy, hogy 2, 4 vagy 20 gyereket szülsz-e neki!

2015. dec. 28. 15:41
 15/19 anonim ***** válasza:
90%
Nálunk szinte mindenben segít. Oké, a házimunka nagy részét én csinálom, de a füvet is lenyírom nyáron,ha kell. Ahogy ő is berakja a mosogatógépet, ha látja,hogy a gyerekek miatt esetleg nem tudom. Nem várom el,hogy porszívózzon, de megcsinálja, ha megkérem. Nem igazán vannak nálunk tipikusan férfi-női szerepek. Mi ezt anno meg is beszéltük, pont azért, mert az oké,hogy a háztartást, főzés-mosást én is csinálom, de mi lesz,ha majd én is 4-ig dolgozom. Ha akkor is mindent nekem kellene csinálni, nem is lenne életem. Mert mire hazaérek, felszedem előtte a gyerekeket, főzök, esetleg tanulok velük stb., aztán fürdetek, altatok, akkor azt veszem észre,hogy este 10 és még az irodai ruhámban vagyok. Na mi ezt nem így terveztük, a férjem sem. Ha visszaállok majd a melóba, akkor jobban felosztjuk a házimunkát is, és a gyerekeket is.
2015. dec. 28. 16:00
 16/19 anonim ***** válasza:
93%
Pedig azzal hogy tovabbra is kiszolgalod nem érsz el valtozast. Ha ő leul a tv elé ülj le te is, ha a gyerekek éhesek mond azt hogy te dolgoztal faradt vagy ma apàtok csinàl vacsorat, vagy egész egyszeruen csak magadat es a gyerekeket lasd el, mondvan a tobbihez faradt vagy munka utan.
2015. dec. 28. 16:20
 17/19 A kérdező kommentje:
hát mint irtam keveset segitett elötte is! De akkor gyerek nélkül jobban megtudtam én is csinálni a dolgokat! Ugy gondolom, hogy ezt felkellene fogja, nem könnyü két kisgyerek mellett ugyanugy teljesiteni!igaz elváltak a szülei, nevelöapja nemsokat tanitotta, mit hogy helyes.
2015. dec. 28. 16:36
 18/19 A kérdező kommentje:

erre egy példa, hogy apuka adjon a gyerekeknek vacsorát, sajnos arra sem méltó! egyszer nagyon nagyon beteg voltam! Megkértem, készitsen már nekik vacsorát(pl. virslit, vagy szendvicset)mert képtelen voltam bármire.Pedig én már nagyon utolsó az, hogy ne tudjak egy vacsorát adni a gyerekeimnek,hogy olyan beteg legyek! A gyerek megmaradt ovodai zsemlét ketté vágta, és azt adta oda nekik, ugy ahogy volt.

Nem tudom, minek nevezzem az ilyen embereket? Nem nézné semmibe a másikat? Régen olyan figyelmes, kedves volt, igaz apro dolgokat, de segitett. Még azt is felvetettem neki, hogy esetleg szerelmes lett? Vagy mi lett vele? Azt mondta, én vagyok a baj, hogy mindig csesztetem, hogy segitsen krumplit puculni, vagy a gyerekek fürdetésében, egyéb dolgokban. erre azt mondja, nem kötelezö mennem dolgozni, én akartam. nem ö küldött.

2015. dec. 28. 16:41
 19/19 anonim ***** válasza:

Komolyan nem fogod fel, amit írunk?

Ne azt nézd, hogy más férje mit csinál vagy hogy te mire vágynál. Azon gondolkozz el régebben mit csinált. Ápolt-e, ha beteg voltál, főzött-e neked.

Az, hogy néha berakta a mosogatógépbe a tányérját vagy kiöntötte magának a kávét nem segítség. Csinált valaha TÉNYLEGESEN bármit is?

Ha ezt a kérdést megválaszolod magadnak, rögtön rájössz, hogy van-e esély a javulásra a kapcsolatotokban vagy sem. Utána pedig csak rajtad áll, hogy tűrsz-e, változtatsz-e vagy elválsz-e.

2015. dec. 28. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!