Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van aki vöröslencsés ételt...

Van aki vöröslencsés ételt tervez újév első napjára? Mit készít belőle és hogyan?

Figyelt kérdés

Én minden évben lencsesalátát készítek újévre, de eddig mndig hagyományos lencseből. Most először vettem vöröslencsét és kicsit félek, hogy túl 'pempős' lesz esetleg salátához.

Levest is szivesen kipróbálnék belőle vagy főzeléket vagy bármilyen más finom lencsés ételt csak sajnos nincs tapasztalatom vele.

2015. dec. 29. 22:25
 1/5 anonim ***** válasza:
Tavaly en vöröslencsés bolognai-t csináltam, az nagyon finom volt:)
2015. dec. 29. 22:31
 2/5 anonim ***** válasza:

Én. Főzeléket tervezek. Persze ha sikerül valahol szereznem. Ma felkutattam a környéket, sehol sem volt már.

Idáig csak ezt készítettem belőle. Annyit tudok mondani róla, hogy szétfől szinte teljesen. Lényegében olyan lesz mint a sárgaborsófőzelék. Viszont ettől függetlenül finom nagyon.

Ja, ismerősömnél ettem már olyat, hogy zöldséglevesbe főzték bele. De csak onnan tudtam, hogy mondták, ugyanis abban is teljesen szétfőtt.

2015. dec. 29. 22:34
 3/5 A kérdező kommentje:

Én Tescoban vettem, egeszen pontosan Tescoonline-al rendeltem.

Hu akkor ezekszerint ez mindenkeppen szétmegy főzésnél..

2015. dec. 30. 11:47
 4/5 anonim ***** válasza:

Mi is raktuk zöldséglevesbe, nem főtt szét, csak kifakult...

Olvastam valami tejszínes vöröslencsés tésztáról nemrég... Nekem egy kicsi mennyiség van s én sem tudom, mit csináljak vele.

2015. dec. 30. 15:58
 5/5 A kérdező kommentje:

Végül ma vettem "rendes" lencsét is. Úgy döntöttem a lencsesalátához inkább azt használom.

Bár Stahl oldalán olvastam egy mentás-vöröslencse salata receptet, ami jól hangzik, és ezek szerint salátában is jó. Menta után már nem futkározok, de valamikor majd kipróbálom.

2015. dec. 30. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!