Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi legyen az első közös...

Mi legyen az első közös karácsonyi menü?

Figyelt kérdés
előétel, főétel, desszert, italok? Viszonylag egyszerűen elkészíthető mégis különleges recepteket szeretnék kérni amit egy kezdő háziasszony is el tud készíteni. Párommal ketten leszünk. Köszönöm a segítséget mindenkinek
2015. nov. 22. 21:46
 1/8 anonim ***** válasza:
88%
Írd meg, hogy mit szerettek, de föként, hogy mit NEM - akkor könnyebb segíteni
2015. nov. 22. 22:14
 2/8 anonim ***** válasza:
88%
Tényleg írd meg milyen ízeket szerettek, úgy könnyebb lenne.
2015. nov. 22. 22:16
 3/8 anonim ***** válasza:
58%

Előétel: almás sajt-saláta

[link]

Főétel: baconba tekert gombával töltött pulykamell

[link]

Desszert: egyszerű valami pohárkrémet összedobni édes sütiként

[link]

Pár falat sós: ehhez megveszed a boltban a kész leveles tésztát, és ha kiengedett, a kép (recept) szerint csak tojással megkened, megszórod sajttal, sóval, köménnyel, felszeled és megsütöd

[link]

2015. nov. 23. 08:37
 4/8 anonim ***** válasza:
79%

Előétel mozzarellás sajttél koktél paradicsommal, olajbogyóval, friss (cserepes ) bazsalikomlevéllel.

Apró mozza golyókat vegyél, amiket apró paradicsommal és egy szem olajbogyóval, szendvicsdárdával átszúrsz. bazsalikomleveleken tálalod.

Főétel fügével töltött sertésszűz baconba tekerve, hercegnő burgonyával, sajtmártással.

Desszert akár egy szép kehely madártej is jó lehet, de somlóit is lehet szép kehelyben tálalni.

Az ételhez minőségi száraz fehér bor illik, a desszert után valami deszertbor jellegű édes.

2015. nov. 23. 11:46
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

nálunk pangasius hal lesz kapros mártásban salátával.

tavaly avokádós ráksaláta volt pirítóssal.

Én próbálom tartani, hogy valami egyszerűbb de különlegesebb legyen, hogy ne a főzéről meg a konyha suvickolásáról szóljon a nap. Sütit már az előző nap is megsütheted.

2015. nov. 23. 17:10
 6/8 anonim ***** válasza:
75%

Előétel: Hagyományos házi tyúkhúsleves

Főétel: Nem tudom hogy állsz anyagilag, ettől függően én lazacot vennék, de ha nem teheted meg akkor mondjuk pisztrángot. Bulgurral és valami könnyű salátával tálalnám. Nosaltyn rengeteg receptet találsz:)

Desszert: Panna cotta gyümölcsszósszal vagy tiramisu de ha hagyományosat szeretnél,akkor mindenképpen a zserbót mondanám

2015. nov. 23. 20:08
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek megy a zöld kéz :) alapvetően mindent szeretünk, én az édes ízeket nem szeretem a sóssal párosítani, de a párom szereti ezért szeretnék neki valami ilyet vagy rákot mert ezt a kettőt szereti, ezekből szeretném az előételt. Főételnek valami hidegtál szerűt gondoltam ami szenteste frissen finom és még másnap és harmadnap is finom hidegen, ide valami különlegesebb sült húsokat legalább 2-3 fajtát és valamilyen fasírtot szetetnék. Illetve salátát, tudtok köretnek való salátát mondani ami elvan 3 napig a hűtőben a franciasalátán kívül? Sütinek beiglit (párom nagyon szereti) tiramisu tortát és még valami könnyűt gondoltam. Mivel mindketten rengeteget dolgozunk sok szendvicset eszünk és amikor főzök akkor egész nap a főtt kaját esszük ezért kellene legalább 2-3 féle husi hogy egyszerre megcsinálnám és nem kéne főzni az ünnepben. Létezik valami ehhez hasonló menű, megvalósítható ez?
2015. nov. 24. 13:31
 8/8 anonim ***** válasza:
53%

[link]

Igen, ez egy "vegyes hidegtál", több féle husiból.

Lehet köztük válogatni.

Amit 3-as válaszomban felraktam linket, azt is ezek közül néztem ki neked. Attól, hogy másnak nem tetszik, te még nyugodtan választhatod akár ezt is! :))

2015. nov. 24. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!