Mi legyen az első közös karácsonyi menü?
Előétel: almás sajt-saláta
Főétel: baconba tekert gombával töltött pulykamell
Desszert: egyszerű valami pohárkrémet összedobni édes sütiként
Pár falat sós: ehhez megveszed a boltban a kész leveles tésztát, és ha kiengedett, a kép (recept) szerint csak tojással megkened, megszórod sajttal, sóval, köménnyel, felszeled és megsütöd
Előétel mozzarellás sajttél koktél paradicsommal, olajbogyóval, friss (cserepes ) bazsalikomlevéllel.
Apró mozza golyókat vegyél, amiket apró paradicsommal és egy szem olajbogyóval, szendvicsdárdával átszúrsz. bazsalikomleveleken tálalod.
Főétel fügével töltött sertésszűz baconba tekerve, hercegnő burgonyával, sajtmártással.
Desszert akár egy szép kehely madártej is jó lehet, de somlóit is lehet szép kehelyben tálalni.
Az ételhez minőségi száraz fehér bor illik, a desszert után valami deszertbor jellegű édes.
nálunk pangasius hal lesz kapros mártásban salátával.
tavaly avokádós ráksaláta volt pirítóssal.
Én próbálom tartani, hogy valami egyszerűbb de különlegesebb legyen, hogy ne a főzéről meg a konyha suvickolásáról szóljon a nap. Sütit már az előző nap is megsütheted.
Előétel: Hagyományos házi tyúkhúsleves
Főétel: Nem tudom hogy állsz anyagilag, ettől függően én lazacot vennék, de ha nem teheted meg akkor mondjuk pisztrángot. Bulgurral és valami könnyű salátával tálalnám. Nosaltyn rengeteg receptet találsz:)
Desszert: Panna cotta gyümölcsszósszal vagy tiramisu de ha hagyományosat szeretnél,akkor mindenképpen a zserbót mondanám
Igen, ez egy "vegyes hidegtál", több féle husiból.
Lehet köztük válogatni.
Amit 3-as válaszomban felraktam linket, azt is ezek közül néztem ki neked. Attól, hogy másnak nem tetszik, te még nyugodtan választhatod akár ezt is! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!