Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kinél mi lesz a karácsonyi...

Kinél mi lesz a karácsonyi menü? Tanácstalan vagyok mi jót fözzek első közös karácsonyunkon a páromnak, és persze a családnak.

Figyelt kérdés
2008. dec. 20. 09:12
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Halászlé, első és másnapján gyöngytyúk húsleves. Töltött káposzta, rántott és aszalt szilvával göngyölt hús, töltött krumpli, töltött gombafej. Rántott hal. Francia, gomba, és krumplisaláta. Beigli, kókuszkocka, és zserbó a nagymamáktól, hagyományos mézeskalács, szentestén gesztenyepüré. Azért ennyiféle, mert mi ezt megfőzzük karácsonyra, és anyuval mi már nem főzünk, csak jan 2-án:)

Mindenkinek boldog készülődést és várakozást, majd Boldog Ünnepeket.

2008. dec. 20. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Baconbe tekert aszalt szilva, borleves (a halászlét nem szeretjük), lazac, francia saláta, tengeri herkentyűk, narancsos csirke, beigli, mézes krémes. Boldog karácsonyt mindenkinek!!!
2008. dec. 20. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mi csak szentestén vagyunk kiscsaládosan otthon, 25-étől jövünk-megyünk, mint a távirat, így csak egyfélét főzök:

Harcsapaprikás túróscsuszával, gesztenyepüré.

Anyósoméknál van: halászlé, borleves, sajttal-sonkával töltött göngyölt pulykamell, töltöttkáposzta (savanyúból), rántott hal, köretnek: hagymás tört krumpli, rizibizi.

Szüleimnél: tyúkhúsleves, gombás halszelet, főtt-sült krumplival, töltöttkáposzta (édesből), valami egybesült husi krumplival

2008. dec. 20. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Én leírom a receptet is:


Dunai halászlé 1.

1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házipaprika, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta.

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserûfogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem fõni a hallal együtt. Mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követõen beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom. Fõtt gyufatésztával tálalom.

2008. dec. 20. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Majonézes tojás

Recept Paradicsom - Majonézes tojás

Hozzávalók

Tojás

Tartármártás

Leírás

A tojásokat keményre főzöm sós vízben, megpucolom és lehűtöm. Karikákra vagy cikkekre vágom, és a tartármártással összekeverem. Jól behűtve tálalom.

Munkaidő

15 perc

Elkészítési idő

30 perc


Jó étvágyat!

2008. dec. 20. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

77 % -os vagyok, az utolsó 2


és még ez lesz a desszert :



Zselécukros szelet

Sárga tészta: 10 tojás sárgáját és 30 dkg porcukrot 15 ek forró vízzel habosra keverni. Hozzáadni 35 deka lisztet, melyet fél csomag sütõporral kevertem el. Kizsírozott tepsiben kisütni.

Fehér tészta: A tojások fehérjét 30 deka porcukorral kemény habbá verem, majd hozzáadok 20 deka zselés cukrot, 10 deka étcsokit, 10 deka apróra vágott diót, 20 deka lisztet, melybe a másik fél csomag sütõport kevertem. Ezt is megsütöm.

Krém: Fél liter tejet 5 ek liszttel és 1 csomag vaniliás cukorral krémmé fõzöm. 20 deka margarint (Rama) habosra keverek 20 deka cukorral. Ha kihûlt a tûzrõl levett krém, akkor összekeverem a kettõt.

Elkészítés: A sárga tésztát kettévágom és alulra teszem a felét. Utána a fõzött krém fele, majd a fehér tészta, a krém másik fele, majd végül a másik fél sárga tészta. Csokimázzal vonom be.

2008. dec. 20. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi ezeket esszük idén:

Töltött káposzta, sonkatekercs, krumplisaláta, franciasaláta, kaszinótojás, sült hal, sült hús. lehet mellé lesz petrezselymes krumpli. Kocsonya.

Sajtos rúd, illetve sajtos pogácsa. Bejgli is biztos lesz, mert mamám süt :)

Szerintem keress neten , vagy hátha itt ajánlanak valami különleges receptet. Nem bonyolultat, csak már mindenki töltött káposztát eszik. :) azt tutira díjazni fogják, hát még ha finom is lesz! :) sok sikert, szia

2008. dec. 20. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Én csak a pàrommal ünnepelek,igy nem is lesz nagy menü,de azért leirom!

Szoval:

husleves,töltött kàposzta az ebéd,vacsira francia salàta,ràntott gomba

plussz süti:

kokuszgolyo,zserbo!

Boldog Karàcsonyt!

2008. dec. 20. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk lesz halászlé 24-én, másodiknak pedig sajtos fokhagymás hal sok salátával és sült krumplival.

25-én általában bacönös aszaltszilvás húst eszünk, a leves változó bab v. sütőtökrém leves általában. Előételnek (nem tudom miért haladok összevissza) piritósra kent avokado krémet szoktunk enni. A desszert mindig változik, persze a sós-sajtos-juhtúrós pogácsa az alap. Általában rendelni szoktuk a tortákat, hogy ne kelljen olyan sokat a konyhában lenni.

2008. dec. 21. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Délben nem csinálunk nagy evészetet, este lazacot sütök paprikás lisztben valami salátával és krumplival.Sós sütemény karácsonyi formákkal kiszúrva(ez eredetileg sós-sajtos-magos rúd, de karácsonyra így csinálom)idén lesz túrótorta is.25-én anyós:rántotthús, franciasaláta, sültkrumpli meg valami újítás, 26-án anyuék:meglepi minden évben más tavaly:előétel:tonhalsaláta, főétel:pácolt sülthús krumplival, desszert:valami csokis finomság volt eperrel(tesóm szakács lesz úgyhogy a desszertet meg az előételt ő csinálta)Boldog ünnepeket!Ja:mindmegette oldalról szoktam recepteket leszedni az nagyon jó, ajánlom mindenkinek.
2008. dec. 21. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!