Kinél mi lesz a karácsonyi menü? Tanácstalan vagyok mi jót fözzek első közös karácsonyunkon a páromnak, és persze a családnak.
Halászlé, első és másnapján gyöngytyúk húsleves. Töltött káposzta, rántott és aszalt szilvával göngyölt hús, töltött krumpli, töltött gombafej. Rántott hal. Francia, gomba, és krumplisaláta. Beigli, kókuszkocka, és zserbó a nagymamáktól, hagyományos mézeskalács, szentestén gesztenyepüré. Azért ennyiféle, mert mi ezt megfőzzük karácsonyra, és anyuval mi már nem főzünk, csak jan 2-án:)
Mindenkinek boldog készülődést és várakozást, majd Boldog Ünnepeket.
Szia!
Mi csak szentestén vagyunk kiscsaládosan otthon, 25-étől jövünk-megyünk, mint a távirat, így csak egyfélét főzök:
Harcsapaprikás túróscsuszával, gesztenyepüré.
Anyósoméknál van: halászlé, borleves, sajttal-sonkával töltött göngyölt pulykamell, töltöttkáposzta (savanyúból), rántott hal, köretnek: hagymás tört krumpli, rizibizi.
Szüleimnél: tyúkhúsleves, gombás halszelet, főtt-sült krumplival, töltöttkáposzta (édesből), valami egybesült husi krumplival
Én leírom a receptet is:
Dunai halászlé 1.
1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házipaprika, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta.
A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserûfogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem fõni a hallal együtt. Mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követõen beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom. Fõtt gyufatésztával tálalom.
Majonézes tojás
Recept Paradicsom - Majonézes tojás
Hozzávalók
Tojás
Tartármártás
Leírás
A tojásokat keményre főzöm sós vízben, megpucolom és lehűtöm. Karikákra vagy cikkekre vágom, és a tartármártással összekeverem. Jól behűtve tálalom.
Munkaidő
15 perc
Elkészítési idő
30 perc
Jó étvágyat!
77 % -os vagyok, az utolsó 2
és még ez lesz a desszert :
Zselécukros szelet
Sárga tészta: 10 tojás sárgáját és 30 dkg porcukrot 15 ek forró vízzel habosra keverni. Hozzáadni 35 deka lisztet, melyet fél csomag sütõporral kevertem el. Kizsírozott tepsiben kisütni.
Fehér tészta: A tojások fehérjét 30 deka porcukorral kemény habbá verem, majd hozzáadok 20 deka zselés cukrot, 10 deka étcsokit, 10 deka apróra vágott diót, 20 deka lisztet, melybe a másik fél csomag sütõport kevertem. Ezt is megsütöm.
Krém: Fél liter tejet 5 ek liszttel és 1 csomag vaniliás cukorral krémmé fõzöm. 20 deka margarint (Rama) habosra keverek 20 deka cukorral. Ha kihûlt a tûzrõl levett krém, akkor összekeverem a kettõt.
Elkészítés: A sárga tésztát kettévágom és alulra teszem a felét. Utána a fõzött krém fele, majd a fehér tészta, a krém másik fele, majd végül a másik fél sárga tészta. Csokimázzal vonom be.
Mi ezeket esszük idén:
Töltött káposzta, sonkatekercs, krumplisaláta, franciasaláta, kaszinótojás, sült hal, sült hús. lehet mellé lesz petrezselymes krumpli. Kocsonya.
Sajtos rúd, illetve sajtos pogácsa. Bejgli is biztos lesz, mert mamám süt :)
Szerintem keress neten , vagy hátha itt ajánlanak valami különleges receptet. Nem bonyolultat, csak már mindenki töltött káposztát eszik. :) azt tutira díjazni fogják, hát még ha finom is lesz! :) sok sikert, szia
Én csak a pàrommal ünnepelek,igy nem is lesz nagy menü,de azért leirom!
Szoval:
husleves,töltött kàposzta az ebéd,vacsira francia salàta,ràntott gomba
plussz süti:
kokuszgolyo,zserbo!
Boldog Karàcsonyt!
Nálunk lesz halászlé 24-én, másodiknak pedig sajtos fokhagymás hal sok salátával és sült krumplival.
25-én általában bacönös aszaltszilvás húst eszünk, a leves változó bab v. sütőtökrém leves általában. Előételnek (nem tudom miért haladok összevissza) piritósra kent avokado krémet szoktunk enni. A desszert mindig változik, persze a sós-sajtos-juhtúrós pogácsa az alap. Általában rendelni szoktuk a tortákat, hogy ne kelljen olyan sokat a konyhában lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!