Vetted, vag készítetted az első szülinapi tortát? És milyet, mi volt a menü?
Szia
Mi magunk készítettük.
A tésztája sima piskóta volt, a krém pedig túrós.
A tetejére vettünk 2 marcipánfigurát.
A cukrászatokban ki tudja mit tesznek bele.
Mi pedig azt tettünk bele, amit egy 1 éves megehet.
Semmi adalékanyag, és hasonlóak.
A menü, ha jól emlékszem marhalábszár pörkölt volt főtt krumplival, és töltött káposzta.
Vettük. Cukrászdából egy finom, joghurtos-gyümölcsös tortát, és mellé egy kis méretű trüffeltortát, hogy legyen mit szétmalackodni az egy éves úrfinak. :)
Mindkettőnek hatalmas sikere volt. Én nem vagyok az a túlzottan aggódós anyuka, bár tény, a fiam nem liszt-, és nem tejérzékeny. Mindkét tortából evett őfelsége, és semmi baja nem lett tőle. Az ebéd aznap csak csínján fogyott, inkább a sütiké volt a főszerep... Szülinapokon lágyszívű vagyok, ami a rendesen evést illeti... Idén (második szülinap) a trüffel maradt, de a másik tortát már anyukám sütötte. Dobostorta volt, és esküszöm, jobb lett, mint a bolti... A gyerkőcök is inkább azt ették, mint a boltit, 4 és 2 éves vendégeink voltak. :)
1. szülinap: joghurttorta volt a fiamnak. én csináltam.
menü: tárkonyos pulykaraguleves, diós panírban sütött mellfilé, krumpli. süti: tiramisu, somlói
2. szülinap: csokitorta, ezt is én csináltam
menü: gyümölcsleves, harcsapaprikás juhtúrós galuskával.
süti: túróruditorta, tiramisu.
3. válaszadónak:
Szerintem amit otthon készítünk, MINDIG finomabb, mint a cukrászatból való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!