Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Magad készítetted az egy éves...

Magad készítetted az egy éves gyermeked első szülinapi tortáját?

Figyelt kérdés
Nagyon egyszerű receptre lenne szükségem, fényképpel együtt. Ismertek ilyen oldalt? Sürgős lenne, alig van 10 napom és nem vagyok ügyes, így rá kell készülnöm. De én szeretném készíteni. :)
2010. ápr. 25. 20:33
 1/4 anonim ***** válasza:

Vakondtúrás torta.

[link]

2010. ápr. 25. 20:39
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Én a napokban ezeket találtam, szerintem a gyümitortát fogom megsütni a fiam 1 éves szülinapjára:

Gyümölcstorta babáknak tej-tojásmentes piskótával

Hozzávalók:

150 gramm cukor

5 evőkanál kakaópor

1 vaníliás cukor

6 evőkanál étolaj

3 evőkanál 10 %-os ételecet

250 ml víz

250 gramm liszt

1 csomag sütőpor

1 mokkáskanál szódabikarbóna

pici só

Krémhez:

500 ml zabtej ( vagy rizs vagy köles )

8 evőkanál liszt

2 evőkanál cukor

300 gramm Liga margarin

300 gramm porcukor

magozott meggy vagy más gyümölcs

1.A cukrot a kakaóval és a vaníliás cukorral elvegyítem, majd hozzáadom az étolajat és simára keverem.

2.Kikavarom a masszát az ecettel és hozzáadom a vizet.

3.Egy keverőtálban összedolgozom a lisztet a sütőport, szódabikarbónát és egy csipet sót.

4.A lisztes keverékbe állandó kavarás mellett beledolgozom a folyékony alapanyagokat.

5.Tortaformába töltöm, előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.

Krém:

A tejet, lisztet, cukrot sűrű krémmé főzöm. Kihülés után belekeverem az előre simára kikavart margarin porcukor keverékét. Megkenem a tortalapokat és a torta szélét krémmel és megszórom meggyel vagy bármely más gyümölccsel. Tetejére reszelt csokit teszek.

Rizstorta babáknak

Hozzávalók:

Negyed kg rizs, alma, banán, cukor

A rizst vízben puhára főzzük, majd belereszelünk egy fél almát és ízlés szerint cukrot, vaníliás cukrot teszünk bele. Egy kerek tálat kibélelünk banándarabokkal, majd belelapátoljuk a rizst és 1 napra hűtőbe tesszük. Másnapra a rizs összeáll és az egészet kiboríthatjuk a kerek tálból. Tetejére drazsét vagy reszelt csokit szórunk és gyümölccsel, gyertyával díszítjük.

2010. ápr. 25. 20:46
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Én egy sima piskótatortát sütöttem neki, félbevágtam és megkentem házi készítésű gesztenyekrémmel. Ez ment a tetejére és körbe is. Nem volt valami szép, de nagyon finom volt, és a fiam is élvezettel ette.

2010. ápr. 25. 21:23
 4/4 anonim ***** válasza:
51%

igen, magam készítettem, hónapokkal előtte készültem rá, próbálgattam, tesztelgettem. Szerencsém volt, mert a fiam nem allergiás semmire, bár akkor még a tojásfehérjét nem próbáltuk, igaz nem is evett a piskótából, csak a habot nyalogatta, ami hulala-ból volt, ez egy növényi anyag, olyan állagú mint a tejszín és teljesen ártalmatlan ételfestékkel lehet bármilyenre festeni.

Volt tojásmentes piskótám is, nem volt rossz.

Amőgy szerintem felesleges ilyen atom babás tortát készíteni (babapiskóta meg gyümölcs trutyi, mert úgysem esznek belőle, bár kitudja, és a képeken azért mégis mutatósabb, ahogy összekeni magát, olyan édes)

Itt vannak a receptek:

[link]

és itt a tojás nélküli, rem. tudsz angolul (bocs, ha nem)

[link]

2010. ápr. 25. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!