Milyen volt/lesz az első születésnapja a babátoknak? Mit fogtok főzni, mi lesz a menü? Milyen sütemények lesznek? Milyen lesz a tortája, saját készítésű vagy bolti? Mit fog ajándéka kapni?
Nálunk szeptemberben volt.
Én sem szeretek nagyon sütögetni, úgyhogy csak egy egyszerű, sütés nélküli tortát csináltam az előtte lévő napon, ezt egészen pontosan: [link]
Csináltam egy nagy adag gazdag levest, meg ha jól emlékszem, sörös husit sütöttem kerámia edényben, hozzá csináltam krumplit és rizst is.
Igazából a nagyszülők hoztak süteményt is, úgyhogy pont elég volt az én általam elkészített torta.
Ajándékba triciklit kapott, meg sok-sok kis apróságot, ruhákat, játékokat, könyveket.
Nov-ben volt a kisfiam szülinapja, ezt a tortát csináltam, mert ő tejérzékeny, csak sima piskótával: [link]
Pontosan ugyanilyen lett, még az alma formákat is megcsináltam a tetejére és nagyon finom volt, mindenkinek nagyon ízlett!
Sajnos éppen beteg lett, hörghurut+kötőhártya gyulladás, így a vendégeket le kellett mondanunk, csak az anyósomék jöttek. Ebből kifolyólag végül nem is főztem semmit, csak a tortát sütöttem meg.
Ajándékba a Fakopáncsból kapott dolgokat, mert a 3 évvel idősebb bátyjának már minden hülyeséget megvettünk anno, tele van a lakás játékkal és a 10. zenélő, fejlesztő, tanuló baromságot már nem akartuk :)
Tavaly novemberben ünnepeltük az 1. születésnapját, szűk csalási körben: anyukám (apukám már nem él), anyósék, keresztszülők és mi.
Vettem dinoszauruszos party terítőt, színes eldobható tányérokat, ennyi volt a dekoráció.
Fasírtgolyókat készítettem, sajttal és uborkával összetűzve, kaszinótojást, aszpikos zöldségeket. Sajtsaláta volt hozzá. Sütöttem baquett kenyeret, közkívánatra.
A két mamát megkértem, hogy süssön 1-1 fajta édes süteményt: anyósom somlóit készített (istenien csinálja!), anyukám kosárkákat.
A tortát én hűtöttem :-), joghurttortát készítettem szőlővel és ananásszal a családnak. A fiamnak két fagyis kehelyben készítettem ugyanezt, csak cukor nélkül és banánnal, mandarinnal, mert az a kedvence.
A sógornőm babapiskótával, saját készítésű túrókrémmel készített egy kutyaházikót, marcipán kutyával, mert tombolt a kutyamánia.
Közösen vettünk neki egy nagy Wader dömpert. Csak azért nem hintát, mert azt a nyáron, a névadójára kapott, szintén közös ajándékként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!