Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Első lasagne-hoz lenne 1-2...

Első lasagne-hoz lenne 1-2 kérdésem, tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Nagy családban élek, most kezdtem el főzőcskézni, és most a lasagne a nagy kérés :)

Láttam ezeket a lasagne tésztákat, tényleg csak lepakolom a tepsibe, nem kell előfőzni? Vagy simán megpuhul sütés közben?

Egy nagy, "tűzhelybe való" tespibe mennyi tésztát vegyek, hogy elég legyen? Kb akkora adagot kellene csinálni, hogy mindenki jól lakjon, bár lehet abban nem tudok úgy rétegezni..

És ha már itt tartunk, egy könnyű és kb elronthatatlan receptet is tud valaki ajánlani? :)

Köszönöm a válaszokat, és elnézést ha buták a kérdések :)



2015. ápr. 9. 22:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell előre megfőzni, bár vannak olyan receptek, amelyek szerint igen, de én azokat rögtön lapozom is tovább.


Kellő mennyiségű paradicsommártást vagy besamel mártást kell csinálni, hogy legyen mit a tésztának felszívni.


Nagyon sok féle töltelékkel lehet elkészíteni. Te most a hagyományos darált húsosra gondolsz?


Itt egy nagyon jó recept, kipróbáltam, tészta előfőzés nélküli recept :)


Jó étvágyat :)

2015. ápr. 9. 22:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Lemaradt a link: [link]
2015. ápr. 9. 22:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

köszi a választ :)

háát, igazából én se tudom mit szeretnék :D nekem a zöldséges változat (gomba, borsó, ilyenek) sose jött be, szóval a sima bolognai ragus változatra gondoltam :)

2015. ápr. 9. 23:02
 4/7 Samlika válasza:
59%
Olcsóbban is el lehet készíteni házilag. Mi úgy szoktuk, sütünk palacsintát egy kicsit sósabbra 25dkg liszt, fél liter tej, 2 kanál olaj, egy teáskanál cukor és ugyanennyi só, a végén még kevés szódavíz is mehet ha sűrű lenne. Ezeket szépen kisütöd. Főzöl egy hagyományos bolognai szószt, ezt is házilag szoktam ízesíteni, de lehet porral is. A házi szószt én így szeretem: fél kg darált hús, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, zsiradék egy kevés a hagyma alá, paradicsom püré vagy lé, oregánó, kakukkfű, majoranna, só cukor, tört paprika. Szépen elkezded rétegezni a tepsibe. Célszerű kizsírozni, először palacsinta azután szósszal megkenni azután megint palacsinta, ezt kb úgy kell elosztani hogy arányosan legyen a rétegek között. A tetejére sajt. Be a sütőbe és készre sütni. Annyi még hogy lehet besamelt is készíteni hozzá, ezt a tetejére kell tenni és úgy rá a sajtot. Remélem adtam ötletet!!!
2015. ápr. 10. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

[link]


én ezt a receptet szeretem variálni, nem szoktam annyi réteget csinálni, mint amennyit ír, illetve csak sertéshússal szoktam, de volt már csirkével is


egy csomag bolti lasagne tészta még sok is szerintem, nekem 3-4 tepsire is elég, kevesebb réteggel sem rosszabb, és mindenki jól lakik


négyen vagyunk rá, de kb egy evésre fél tepsi fogy el

2015. ápr. 10. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2015. ápr. 12. 14:58
 7/7 anonim válasza:

Én e szerint a recept szerint csinálom: [link]


Bár a bort soknak találom, elég kb. 2 dcl.

Rozmaring és kakukkfű helyett(még így nem próbáltam), oreganot és bazsalikomot használok.

2015. máj. 7. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!