Első lasagne-hoz lenne 1-2 kérdésem, tudnátok segíteni?
Nagy családban élek, most kezdtem el főzőcskézni, és most a lasagne a nagy kérés :)
Láttam ezeket a lasagne tésztákat, tényleg csak lepakolom a tepsibe, nem kell előfőzni? Vagy simán megpuhul sütés közben?
Egy nagy, "tűzhelybe való" tespibe mennyi tésztát vegyek, hogy elég legyen? Kb akkora adagot kellene csinálni, hogy mindenki jól lakjon, bár lehet abban nem tudok úgy rétegezni..
És ha már itt tartunk, egy könnyű és kb elronthatatlan receptet is tud valaki ajánlani? :)
Köszönöm a válaszokat, és elnézést ha buták a kérdések :)
Nem kell előre megfőzni, bár vannak olyan receptek, amelyek szerint igen, de én azokat rögtön lapozom is tovább.
Kellő mennyiségű paradicsommártást vagy besamel mártást kell csinálni, hogy legyen mit a tésztának felszívni.
Nagyon sok féle töltelékkel lehet elkészíteni. Te most a hagyományos darált húsosra gondolsz?
Itt egy nagyon jó recept, kipróbáltam, tészta előfőzés nélküli recept :)
Jó étvágyat :)
köszi a választ :)
háát, igazából én se tudom mit szeretnék :D nekem a zöldséges változat (gomba, borsó, ilyenek) sose jött be, szóval a sima bolognai ragus változatra gondoltam :)
én ezt a receptet szeretem variálni, nem szoktam annyi réteget csinálni, mint amennyit ír, illetve csak sertéshússal szoktam, de volt már csirkével is
egy csomag bolti lasagne tészta még sok is szerintem, nekem 3-4 tepsire is elég, kevesebb réteggel sem rosszabb, és mindenki jól lakik
négyen vagyunk rá, de kb egy evésre fél tepsi fogy el
Én e szerint a recept szerint csinálom: [link]
Bár a bort soknak találom, elég kb. 2 dcl.
Rozmaring és kakukkfű helyett(még így nem próbáltam), oreganot és bazsalikomot használok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!