Hogyan fűszerezzem a spenótos paradicsompürét, hogy finom legyen?
A történet a következő: Tegnap szerettem volna kipróbálni egy új receptet. Cukkini lasagna. Jól hangzik és kinézetre is sikerült egész szépre összehozni, az íze viszont pocsék lett. A zöldségek nem éppen szezonálisak, fűszerezésben pedig pancser vagyok és igazából semmi nem akart összejönni úgy, ahogy szerettem volna.
Szóval megmaradt a "krém", ami jelenleg tartalmaz paradicsomot, paprikát, cukkinit, kevés mandulát, némi fűszert és egy jó nagy adag spenótot, amitől az egész felöltött egy nem igazán bizalomgerjesztő "barnás-zöldes trutty" kinézetet. Ami nem lenne baj, ha legalább finom lenne. De sajnos nem az, és ilyen formában nem hiszem, hogy képes lennék jóízűen elfogyasztani.
Az elérendő cél az lenne, hogy ebből a kiindulási helyzetből létrehozzak valami minimálisan élvezhető szószt. Ehhez mit javasoltok, mit adjak hozzá? Citromlé, fokhagyma, bazsalikom, fűszerek, alma?
Mi illene legjobban hozzá, ami kicsit elnyomja azt a nagyon natúr zöld ízt?
Egy szál zeller szerintem és azon kívül semmi más!
Ez az én ízlésem!
2-es vagyok!
Persze a spenótot és minden mást azon kívül kihagynám!!!
Sok fokhagyma, so, bors, citromle, oregano, bazsalikom, rozmaring.
Ezek illenek hozza szerintem a legjobban.
Ez már annyira agyon van "kozmetikázva", hogy én semmit sem készítenék belőle. Nincs az a pénz, amit sajnálnék kidobni, ha valami rosszul sikerült, nem helyrehozható.
Amúgy a spenót és a paradicsom nekem sem vág össze, de ízlés dolga...
Én elegánsan megválnék tőle, és belekezdenék valami remek recept elkészítésébe.
Azért mert a paradicsom mártásba semmi más zöldségfélét nem főzök bele a zelleren kívül, és más valaki pedig másként csinálja, attól még az enyém is ehető, és felesleges 0-ra pontozni. Aki ezt teszi, igen-igen beképzelt a saját ízlését, főzési tudományát tekintve.
Meglehet, hogy ahogyan ő főzi, azt pedig én és még rajtam kívül sokan mások sem ennék meg, attól még nem kell azt lenullázni. Ízlések között különbségek vannak! Azért minimum ennyit el kellene tudni fogadni!!!
Utólag is köszönöm mindenkinek! Végül egy kis hagymával és citromlével próbáltam "megmenteni". Az eredmény annyira nem is lett rossz, estére viszont összeerjedt az egész, úgyhogy feladtam és tényleg kidobtam.
Helyette ettem zöldséges tortillát sok-sok paprikával, paradicsommal és káposztával. Néhány zellerszár-darab is került bele, meg újhagyma és uborka, így valahogy el tudtam viselni a szósz hiányát. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!