Tudnátok valami finom, zöldséges tésztát ajánlani? Húst ne tartalmazzon.
Nekem nagy kedvenc ez :)
Spagettit píritok, majd vízzel felöntöm, és puhára főzöm. Szójaszószt rakok hozzá.
Hagymát dinsztelek, rá hosszába kicsire vágott répát teszek, kelkáposztát, meg amilyen zöldség éppen van. Ha az roppanósra párolódott, összekeverem a tésztával.
Tejszínes-gombás tészta
hagymát aprítok, olajon megpirítom, rádobok fél kiló nagy darabokra vágott gombát, ha kicsit megpirult, egy evőkanál lisztet szórok rá, összekeverem, felöntöm fél liter tejszínnel, fűszerezem, ha összefőttek az ízek, mehet a tésztára.
gomba helyett csinálhatod borsóval, cukkinivel, zöldbabbal, brokkolival, spenóttal, de foghagymával is jó. Tejszín helyett tejföllel, vagy krémsajttal is szoktam csinálni, ha van itthon, akkor teszek bele parmezánt is.
Paradicsomos tészta
(Olíva)Olajon fokhagymát pirítok, 3-4 paradicsomot meghámozok, összedarabolok (télen egész paradicsom konzervet veszek), babérlevéllel, pici cukorral, sóval összefőzöm, de nem pépesre, hiszem nem pizzaszósz készül (olyankor leturmixolom).
Akár én is írhattam volna ezt az előttem írt a megoldást, én is hagymát dinsztelek, rádobok egy csomag mexikói mixet, vagy más vegyes zöldséget, ami éppen van itthon.
Ízlés szerint többféle fűszert is használok, fokhagymát is.A kifőzött, bármilyen fazonú tésztával egy keverőtálban összekeverem felvert tojással kevert tejföllel, majd kikent tepsibe simítom, reszeltsajttal megszórom és pirosra megsütöm.
Kockára vágva kecsappal, majonézzel nagyon finom.
hihetetlen könnyű és csak fillérek
hv:spagetti,konzervparadicsom,mirelitzöldség,fűszer ízlés szerint
elkész:megárolod a zöldséget
lefőzöd a tésztát
tálba öntöd a paradicsomot és befűszerezed
mindent összekeversz
MEGESZED! :'D
ÚI:jó étvágyat akármit is főzöl
Az egyik kedvenc a brokkolis tészta:
Vizet sóval felforralsz, beleteszed a tésztát és a kis rózsákr szedett brokkolit. Amikor a tészta jó, leszüröd és tejföllel összekevered. Esetleg lehet reszelt sajtot is rá, de nem fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!