Valahol olvastam, de már nem emlékszem pontosan hogy volt. A sajtok tartalmaznak valamilyen enzimet talán amit nagyon bír az agyunk. Valami ilyesmi volt.
Az én kedvencem a brie sajt, vagy a maasdamer.
nyamm, holland sajt...
most be is pakolom a számba az összeset :DDD
Én is imádom a sajt!!!
Mostanában a mozzarellára kattantam rá, minden nap veszek egy zacskóval, és behabzsolom a levével együtt! <3
A tej (és így a sajt is) kazomorfint tartalmaz, aminek kémiai szerkezete nagyon hasonlít a morfiumra. Ez pedig egy köztudottan függőséget kiváltó szer.
A biológiai lényege ennek az, hogy a kisboci "függővé válik" és mindig visszatér az anyjához, hogy ihasson annak a tejéből. Egészen addig, amíg elég nagyra nem nő. Egy idő után ugyanis az anya tejében csökkenni kezd a kazomorfin mennyisége és a boci elkezd a tej helyett füvet enni. Ez így működik a természetben.
A tejiparban viszont nem, emiatt az emberek képesek akár egy életen át is függővé válni egy másik állat tejétől, nem kis kárt okozva ezzel az egészségükben. Egy olyan ital, ami kizárólag azért jött létre, hogy egy újszülött kisbociból fél év leforgása alatt 200 kilós tenyészállatot csináljon, nem igazán tolerálható az emberi szervezetnek.
A sajt ízét lehet még javítani füstöléssel, aromákkal, fűszerekkel (ha a megrohadt tej zamata valakinek véletlenül nem lenne önmagában elég ínycsiklandó), a végeredményt pedig el lehet adni színes csomagolásban, hogy a szemünk is megkívánja. Kár, hogy ettől még a szervezetre gyakorolt biológiai hatása ugyanaz marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!