Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mikor romlott a csirkemell?

Mikor romlott a csirkemell?

Figyelt kérdés
A story: tegnap vett a párom a piacon filézett csirkemellett. Betettem a hűtőbe zacskóstul. Ált. 1 napig mindig benne hagyom a zacskóba soha semmi baja nem volt így. Ma amikor kivettem éreztem, hogy szaga van. Nem erősen, de szaga van és egy kicsit sárgás is az alsó része. Átvittem a szomszéd nénihez, aki azért tapasztaltabb a főzés terén mint én, és szerinte semmi baja nincs, a húsnak van ilyen szaga (több léről öblítsem le, áztassam éjszakára és holnap csináljam meg)A párom szerint se a néni, se én nem tudok főzni, de mindegy... Szóval ma inkább jobbnak láttam megcsinálni belőle azt, amelyik a legkevésbé tűnt szagosnak. Már megvan, de még nem mertünk enni belőle. Szerintetek mit csináljak? Mi bajunk lehet, ha mégis megesszük?
2015. dec. 22. 22:34
 1/7 anonim ***** válasza:
Alavetően van egy szaga a húsnak (hús szaga...), egy napot TALÁN elvan a hűtőben, de ha nem a megzsokott csirkehús illata volt, én igazából nem főztem volna meg. Rossz esetben amúgy kaptok egy kellemes hányós-fosós délutánt.
2015. dec. 22. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Én sem csináltam volna meg, ha a párom nem erőlteti, de ő imádja a rántott húst, minden nap azt enné. Aztán amikor látta, hogy én nem eszem meg, akkor már neki sem kellett. Holnap odaadjuk a szomszéd néni kutyájának...
2015. dec. 22. 23:29
 3/7 anonim ***** válasza:
Inkább dobjátok ki, azért én a romlott húst kutyának se adnék :/
2015. dec. 22. 23:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

Igaz, kuka lesz a sorsa.

Lenne még egy kérdésem: füstölt libacomb, libamell meddig áll el? A spájzban tároltuk (nem hűtőben), gondolván a füstölt húsnak nincs szavatossága, aztán most valahogy feltűnt, hogy van rajta egy kis cetli, ami szerint nov. 28-án lejárt (szintén piacon vettük). Vele érdemes kísérletezni?

2015. dec. 23. 00:03
 5/7 anonim ***** válasza:
Semmi baja nem volt annak a csirkemellnek, de ha lett volna se lett volna tőle semmi bajotok egy alapos sütés után.
2015. dec. 23. 00:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha nem büdös a hús, csak mintha szaga lenne vagy csak valamiért bizonytalan vagyok, akkor enyhén ecetes vízben szoktam átmosni és utána újra szagolom. Ha még mindig érzek valamit inkább kuka.


Szerintem jól tettétek ha nem ettétek meg.


Igen van a húsnak hússzaga, de az nem kellemetlen.

2015. dec. 23. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 szaszaa11 ***** válasza:
Ne kísérletezzetek inkább, egy ételmérgezés nagyon nagyon kellemetlen... Inkább dobd ki, ha ilyet tapasztalsz. Bár valószínű, hogy nem volt baja. Füstölt hús sem áll el sokáig a spájzban. Fagyasztótok nincs??? Kicsit furcsállom hogy a húst hűtőben esspájzban tároljátok. Ez nem túl jó dolog...!
2015. dec. 23. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!