Miért enged levet a csirkemell sütés közben?
Vettem tefal serpenyőt és bertolli olivaolajat. (eddig régi serpenyőben félig kellett tenni a napraforgó olajat, hogy rendesen megsüljön).
felkockázom a csirkemellet, összekeverem olivaolajjal és füszerporral, hütőbe teszem. mikor elkezdtem sütni, akkor is teszek a serpenyőbe egy kis olivaolajat, de egy idő után elkezd a hús levet engedni. szinte fől benne. miért csinálja ezt? napraforgó olajnál nem tapasztaltam ilyet, bár ott félig volt a serpenyő, és a csirkemellet is szeletekben sütöttem, nem felkockázva.
2 dolog:
Egyik, hogy a só hatására a sejtekben lévő víz kiválik, vagyis levet enged.
Másik, hogy hirtelen pirítás lezárja a hús felszínét. Mikor több az olaj, akkor ez nagyobb felületen történik meg (mivel főként hőközvetítő közegként használjuk). Úgyhogy ha felkockázott húst pirítasz, akkor törekedj, hogy minél több felület legyen megsütve. Vagyis forró olajban folyamatosan forgatva.
A két sütési mód, ahogy addig csináltad teljesen eltérő. Bő zsiradékban nem enged levet, hanem kérgesedik.
Semmi baj a másik módszerrel, sőt egészségesebb, nem beszélve arról, hogy gazdaságosabb is.
Minden hús, kevés zsiradékon először levet enged, ez teljesen normális. fedő alatt a saját levében hagyni kell párolódni, majd fedő nélkül visszasütni zsírjára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!