Wellington módra készült pulykamell sütése?
A pulyka és semmiképp nem maradhat "szaftos", az azt jelentené, hogy nincs átsülve, ami fertőzésveszélyes! A pulyka viszont nagyon könnyen kis is zárad, ezért nagyobb darabokat sós vízbe vagy tejbe szoktak áztatni sütés előtt. Viszont átsütni muszáj, ez nem marha!
A kacsát és a libát nem kell teljesen szárazra sütni, az maradhat egy kicsit "szaftos", azaz rózsaszín belül. Ezeket a szárnyasokat jellemzően éppen a túlsütéssel lehet elrontani, mindkettő élvezhetetlen lesz túlsütve.
Egyébként én még nem hallottam a pulykát Wellington módra sütni, de végül is miért ne? Egész jól hangzik, de ha már szárnyas, én inkább kacsából vagy libából próbálnám ki. Ezek húsa viselkedésben közelebb áll a marhához, és a száraz gombás-gesztenyés töltelék is jobban áll egy szaftos húsnak, mint egy száraz pulykának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!