Pulykamell sütése?
Figyelt kérdés
Van 3 közepes darab pulykamellem. Egészben szeretném őket megsütni. Bekentem: olívaolajban elkevertem fűszereket + pirospaprikát. Kérdésem, hogy miben célszerűbb megsütni: jénaiban fedővel, vagy tepsiben lefóliázva? Esetleg másként? Még annyi, hogy kb mennyi idő alatt sül meg? Köszönöm válaszaitokat!2013. ápr. 13. 08:21
1/4 A kérdező kommentje:
És vizet kell alá tenni? (ilyet is hallottam)
2013. ápr. 13. 08:22
2/4 anonim 



válasza:





Mindegy ,hogy melyikben sütöd . Kevés vizet tegyél alá ,azért ,hogy először párolodjon:Menet közben párszor locsold meg a kisült pecsenye lével igy biztos nem szárad ki a hús . Amikor megsült akkor vedd le a fóliát vagy jénai tetőt és ,grillen pirits rá egy kicsit igy kap színt .. Azt nem tudom ,hogy mennyi idő alatt sül meg de 1óra biztos kell neki..
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2013. ápr. 13. 08:31
4/4 anonim 



válasza:





Igen, én egy kis fokhagymával is megtűzdelném = pár helyen hegyes késsel egy kis lyukat vágnék bele, és felszeletelt fokhagymát tudnék bele.
Másként viszont imádom a rántott szeletet a pulyka melléből, akár síma rántott, akár valamivel (májjal stb.) megtöltve. Amit pedig már nem lehet szelni, azt a részét csíkokra vágom, és különböző mártásokkal, vagy tokánynak, esetleg zöldségekkel összepárolva is lehet készíteni.
De azokat a leeső részeket elkészítheted akár rizses húsnak is, vagy egy tányérnyi "palóclevest" is tudsz belőle készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!