Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Piskóta sütése?

Piskóta sütése?

Figyelt kérdés

Bárhányszor, ha piskótát sütök, a teteje nagyon csúcsora emelkedik, így nem egy korongot, hanem egy kúpot kapok, és ebből nehéz szép tortát készíteni. Tudna valaki ötletet adni, hogy kerüljem el ezt?

Elektromos, légkeveréses sütőm van.


2013. jan. 14. 15:50
 1/6 anonim ***** válasza:

kapcsold ki a légkeveréses funkciót próbáld ki úgy...

A tepsit ha beleraktad a piskóta maszát kicsit ütögesd a konyha pulthoz ,igy egyenletes lesz az alja is .

A tészta sem mindegy,hogy milyen ...

2013. jan. 14. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 blas0000 ***** válasza:
Ha ki van lisztezve a sütő forma oldala az "foghatja" vissza a szélét,hogy ott is nőni kezdjen. Ezért fordulhat elő, hogy a közepén csúcsos a piskóta. Béleld ki sütőpappírral! Egy próbát megér!
2013. jan. 14. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi szépen! Kipróbálom az ötletet.


A receptemet egy öreg, cukrász baráttól kaptam, de sajna már meghalt :(

2013. jan. 15. 01:19
 4/6 anonim ***** válasza:

Leírnád légyszíves a receptet? Akárhányszor csinálok nekem a közepe nagyon beesik. Pont az ellentetje a tiédnek. Amikor kiveszem még egyenes, de ahogy hűl, úgy esik be a piskóta.

Bár gázsütőm van.

2013. jan. 16. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Kapásból mondom, ez a probléma. Nem szabad kivenni. Amúgy egy tojáshoz 1 ek liszt (kb 2 deka) és 1 ek cukor megy (kb 2,5 deka). A cukrot habosra keverem a sárgájával, a fehérjét egy csepp citrommal keményre. A cukorba bele a lisztet, egy csipet sót, és egy kevés sütőport, majd az egészet óvatosan elkeverem a tojáshabbal. Itt már kanállal dolgozom, mert a gép összetörné a habot. Formában 200 fokon aranybarnára sütöm. Itt jön a trükkje, hogy onnantól, hogy beraktam a sütőbe, tilos kinyitni, az üvegen át nézem a színét, majd lekapcsolom a sütőt, és ott hagyom, a sütővel együtt kihűlni. Így nem esik vissza a közepe.
2013. jan. 17. 09:49
 6/6 A kérdező kommentje:
Ja, és miután megfoghatóra lehűlt, kiveszem a formából, és rácson tovább hűtöm (vettem az I betűs bútoráruházban a konyha részlegen olyan edényalátét rácsot, arra szoktam rátenni), amíg szobahőmérsékletű nem lesz. Ezután vágom fel.
2013. jan. 17. 09:51

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!