Csirkehúsleves: körülbelül mennyi ideig kell főzni a csirkehúst? Nem egész csirke, hanem 1/2 kg aprólék esetén?
Végül amúgy 1 óra 20 percig főtt, mert párom ette és ő akkor nyilvánította késznek.
Nem gyöngyözve készült, mert amikorra írta vki, hogy úgy kellene csinálni, addigra már majdnem készen volt.
Ránézésre nem főtt szét, nem lett "lekvár". :-)
Páromnak ízlett.
Legközelebb szépen sorban mindegyikőtök ajánlatát ki fogjuk próbálni. :-)
Nem adtam senkinek piros kezet, értékelem, hogy mindenki a legjobb tudása szerint szeretne segíteni! És köszi!
Ja! Még van kedve vkinek írni?
Jó lenne, ha azt is megírnátok, hogy pl. fél kg pipihez mennyi vizet érdemes tenni? Köszi! :-)
Értem, köszönöm!
Végül is, a sok hozzászólásból azt szűrtem le, hogy mindenki "ízlés szerint" készíti. :-)
(Nálunk nagyon ritkán van husi készítve - bármilyen formában - azért nem vagyok képben.)
Nagyon sokat segítettetek. Mindenképpen jólesett, hogy ilyen sokan írtatok, ez nagyon jó!
Valójában a hús fajtájától és méretétől is. nem mindegy, hogy egy kilós marhahúsból főzöd, egy egész korosabb tyúkból, vagy hanem fiatal csirkéből, mg, ha combja , nyka is kerül vele.
Ez utóbbival telik el a legkevesebb idő, valóban szinte a zöldségekkel együtt megfő. Kb egy jó bő óra alatt megvan.
A gyöngyözve főzés pedig kötelező, annak, aki jóízű levest akar, még rövid idő alatt is.
legyen tartalmas a zöldségektől, és, ha a húsnak megfelelő idő szép lassan elmúlik, minden garancia meg van arra, hogy finom legyen a húsleves.
marha, tyúk, sertésorja esetében tényleg lehet akár 3 óra is a lassú, gyöngyöző főzés ideje.
Szóval a húsleves bármily egyszerűnek tűnik, sok odafigyelést igényel, hogy tökéletes legyen.
14/19 Időpont tegnap 21:43
Lekvár? Tudod te, hogy kell főzni a húslevest? Biztos, hogy nem egy óra hossz :))).
Amúgy, ha meg nem csirke, hanem tyúk, akkor elmegy annak a 4 óra is. És még akkor sem válik le a csontról a hús. Sőt, lehet, hogy a combja meg sem puhul :)
De hát nem is tudhatja mindenki, milyen egy tanyasi cxsirke/tyúk megfőzése. manapság az emberek a boltban veszik le a polcról a húst, az meg olyan képlékeny, hogy kézzel tudnám szeletelni a mellehúsát....Köze nincs az igazi, kapirgálós csirkéhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!