Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirkehúsleves: körülbelül...

Csirkehúsleves: körülbelül mennyi ideig kell főzni a csirkehúst? Nem egész csirke, hanem 1/2 kg aprólék esetén?

Figyelt kérdés
Köszi!

2015. nov. 24. 18:15
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Oké. Azt hittem, hogy a hús/egyéb méretétől is függ.
2015. nov. 24. 20:17
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Én 2 órát fözöm mindig, hogy az izek jól összeérjenek:)
2015. nov. 24. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Azért egy dolog, hogy a hús megfő fél óra alatt, egy másik, hogy jó húsleveshez ennél azért több idő kell...
2015. nov. 24. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/23 anonim ***** válasza:
20%
Ha egy CSIRKElevest másfél óráig föz valaki, akkor abból nem leves, hanem lekvár lesz.
2015. nov. 24. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/23 A kérdező kommentje:

Végül amúgy 1 óra 20 percig főtt, mert párom ette és ő akkor nyilvánította késznek.


Nem gyöngyözve készült, mert amikorra írta vki, hogy úgy kellene csinálni, addigra már majdnem készen volt.


Ránézésre nem főtt szét, nem lett "lekvár". :-)


Páromnak ízlett.


Legközelebb szépen sorban mindegyikőtök ajánlatát ki fogjuk próbálni. :-)



Nem adtam senkinek piros kezet, értékelem, hogy mindenki a legjobb tudása szerint szeretne segíteni! És köszi!



Ja! Még van kedve vkinek írni?


Jó lenne, ha azt is megírnátok, hogy pl. fél kg pipihez mennyi vizet érdemes tenni? Köszi! :-)

2015. nov. 25. 05:21
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szoktam méricskélni, szeretem, ha tartalmas a leves, így annyi vizet teszek rá, hogy ellepje a zöldségeket és a húst. Ha elforr, utánaöntök.
2015. nov. 25. 05:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/23 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm!


Végül is, a sok hozzászólásból azt szűrtem le, hogy mindenki "ízlés szerint" készíti. :-)


(Nálunk nagyon ritkán van husi készítve - bármilyen formában - azért nem vagyok képben.)


Nagyon sokat segítettetek. Mindenképpen jólesett, hogy ilyen sokan írtatok, ez nagyon jó!

2015. nov. 25. 07:55
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Valójában a hús fajtájától és méretétől is. nem mindegy, hogy egy kilós marhahúsból főzöd, egy egész korosabb tyúkból, vagy hanem fiatal csirkéből, mg, ha combja , nyka is kerül vele.

Ez utóbbival telik el a legkevesebb idő, valóban szinte a zöldségekkel együtt megfő. Kb egy jó bő óra alatt megvan.

A gyöngyözve főzés pedig kötelező, annak, aki jóízű levest akar, még rövid idő alatt is.

legyen tartalmas a zöldségektől, és, ha a húsnak megfelelő idő szép lassan elmúlik, minden garancia meg van arra, hogy finom legyen a húsleves.

marha, tyúk, sertésorja esetében tényleg lehet akár 3 óra is a lassú, gyöngyöző főzés ideje.

Szóval a húsleves bármily egyszerűnek tűnik, sok odafigyelést igényel, hogy tökéletes legyen.

2015. nov. 25. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/23 anonim ***** válasza:
** bocs a hibákért, még nagyon hideg a kezem :)
2015. nov. 25. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/23 anonim ***** válasza:
69%

14/19 Időpont tegnap 21:43

Lekvár? Tudod te, hogy kell főzni a húslevest? Biztos, hogy nem egy óra hossz :))).

Amúgy, ha meg nem csirke, hanem tyúk, akkor elmegy annak a 4 óra is. És még akkor sem válik le a csontról a hús. Sőt, lehet, hogy a combja meg sem puhul :)

De hát nem is tudhatja mindenki, milyen egy tanyasi cxsirke/tyúk megfőzése. manapság az emberek a boltban veszik le a polcról a húst, az meg olyan képlékeny, hogy kézzel tudnám szeletelni a mellehúsát....Köze nincs az igazi, kapirgálós csirkéhez.

2015. nov. 25. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!