Ha nem kívánjátok a húst, mit szoktatok főzni?
Kéne ma valamit sütnöm/főznöm, de egyáltalán nem kívánom a húst. Mit csináljak?
Gondolkodtam valami tejszínes-sajtos rakott tésztán, esetleg egy kis sonkával de receptet nem igazán találtam hozzá..
Ötletek? :)
U.i.: zöldségeket nem nagyon szeretjük, inkább nyersen esszük. :)
Az alábbit "maradék-takarítós" kajának nevezem:
- jénait/zománcos tepsit kiolajozni, majd egy sor tejfölt rá
- főtt tészta/főtt rizs/krumpli-püré (ami van!) megy a tejföl tetejére
- arra maradék pörkölt/vagy pl. egy pár főtt virslit egy kis paprikás olajon felkarikázva átforgatni, és azt rakni a jénaiba következő sorként. De lehet pár db. főtt tojást is rákarikázni, ha más nincs
- legfelül egy sor (előfőzött) hordós káposzta, vagy egy sor felkarikázott csemege uborka
- az egészet beborítani ismét tejföllel/tejszínnel és reszelt sajttal
be a sütőbe/mikróba míg összesül... szeretem, és ráadásul ezzel a módszerrel a hűtőből a maradékok is eltűnnek.
Márpedig én pont hogy zöldségételeken élek... Vagy rántottán. Sose unnám meg, főleg, hogy ezerféle lehet.
Most kivételesen svédgombasaláta lesz (épp teremnek a gombák a környéken, egész évben nem találtam jóformán egyet sem, de most kilószámra), majd eszünk hozzá valamit, szerintem rántottát.
Sokféle remek tojásétel van, s ha a hús és a zöldség kiesik, a tésztán kívül adódnak a krumplis ételek. Rakott krumplit is lehet készíteni hús nélkül, a krumplifasírt és a tócsni is igen finom...
Férjem nagy kedvence, bevallom én kevésbé szeretem
Hagymát zsiradékon megdinsztelsz, teszel bele kockára vágott sonkát, közben a tésztát roppanósra főzöd.
Ha összepirult a sonka és a hagyma felöntöd tejszínnel, majd tejjel. Sózod-borsozod, és valamilyen zöldfűszerrel ízesíted, én általában tárkonyt használok.
Összekevered a tésztával, annyi tej kell bele, hogy a tésztát épp ellepje a tepsiben. Elkezded sütni fólia alatt. Amikor a tészta a tejet magába szívta, megszórod sajttal és pirosra sütöd.
Pedig milyen isteniek is a zöldséges ételek! :)
A ti esetetkben gombás rizottót készítenék.
Rizottokbol is van rengeteg fele, tesztat is siman lehet hus nelkul enni (en havonta 3-4x csinalok olyat, hogy megpiritok koktelparadicsomot, cukkinit, zoldbabot, mikor mar kesz, szorok ra sajtot es az megy a tesztara, neha egy kis tonhallal, neha anelkul).
vagy akar falafelt is csinalhatsz :)
Például egy jó gombapaprikást galuskával. Vagy karfiolt rántva. Vagy tojásos lecsót.
Sok sok finom és egyszerű hús nélküli étel van, csak bele kell gondolkodni! :)
KÁPOSZTÁS TÉSZTA! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!