Mit szoktatok főzni a párotoknak?
Nekem a férjem a párom.
Azt főzök amit valamelyikünk megkíván.
Ma este valószínűleg csirkemájhab lesz karamellizált almával.
Hagyományos és extrább ételek is készülnek nálunk
Amihez epp kedvunk van, vagy amihez epp el kell hasznalni a hozzavalokat :D Ma peldaul sved husgolyokat csinalok krumplipurevel es barna szosszal. Hetvegen raertem, igy vorosboros marhaporkoltet foztem nokedlivel, de mult heten sutottem szaritott paradicsomos-tejfolos csirket rizzsel, csoben sult rakott krumplit daralt hussal, feta sajttal, paradicsommal. Lasagne-t is csinalok valamikor a kozeljovoben, vagy bolognai spagettit, mert van bontva paradicsomszosz. Sokszor eszunk halat is, zoldsegeket, valami konnyebbet.
Nem fozok minden nap, de eleg gyakran, szeretek uj recepteket is kiprobalni :)
Zöldségételeket, amik illeszkednek a ketogén étrendbe, amin vagyok, a párom rizséhez s amiket mindketten nagyon szeretünk. Sült zöldség, ugyanez tojással és olajos magvakkal (ezt nevezet "rántott"-nak, mert olyan, csak nem kell bundázgatni. lisztet nem eszünk), ez utóbbiban annyira jó a padlizsán... Zöldségleves, utána palacsinta vagy brownie... Nem bonyolítom el, így is rengeteg időbe telik és maximálisan finom.
Manapság már néha van, hogy csak neki főzök, mert én rántottát akarok enni már megint, ő pedig azt vitt munkába s kétszer sok lenne :D Nos, ilyenkor sárgaborsófőzelék vagy paprikáskrumpli készül, boldog velük. A tócsniból már én is eszem, akkor is, ha krumplis, ami nálunk nem jellemző, nagyon finom zellerből, karalébéból s más zöldségekből is.
Fasírt témakörben ki tudok indulni sárgaborsóból, krumpliból, zöldségekből, tudok nyersvegán verziókat is.
Változatosan főzünk (a férjem is gyakran főz, ma is éppen ő a soros:)), ritkán eszünk egy hónapban 2x ugyanazt.
Az elmúlt hetekben volt kókusztejes zöldségleves, tofus ázsiai rizs, fűszeres fetával töltött sült paradicsom, zöldséges lasagne, tejszínes-gombás palacsintatekercsek sajtmártásban, grill zöldségek, padlizsános-cukkinis curry vadrizzsel, fehérboros-gorgonzolás burgonyakrémleves, erdei gombás lencsés egytálétel pl.
Én a férjemnek tegnap gyrostálat csináltam, mire hazajött és desszertnek vargabéles volt 1 nagy pohár tejjel. Levest csak én eszek, de nagy ritkán megeszi a gyümölcslevest, palóclevest, gulyást vagy halászlevet. Általában olyat főzök, amit szeret. Szoktam csípős szecsuánit, [link]
vagy szezámmagos csirkefalatkákat [link]
vagy egyszerűen csak oldalast, tartját vagy csirkecombot sütök krumplival, birsalma kompóttal
Elég tartalmas kajákat szoktam csinálni, mert nehéz fizikai munkát végez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!