A WHO döntése hatással van a főzési szokásaidra?
Javítsatok ki ha rosszul tudom, de a pontos megfogalmazás az, hogy növeli a daganatos megbetegedés kockázatát.
Rákkeltő inkább az azbeszt, ami egy mocsok dolog.
Rám vagy a főzési szokásaimra nincs hatással: szeretem és kész, nem vesszük ki a repertoárból.
Nem, nincs.
Fiatal vagyok, de már annyi világvége volt, hogy megszámolni sem tudom. Így van ez a feketelistával is az élelmiszereket illetően.
X egészséges
X nem egészséges
X jó a veserák ellen
X veserákot okoz
X ugyan mégsem okoz veserákot, de gyomorrákot igen, viszont jó a tüdőre
És így tovább.
S mindegyik - az egymásnak teljesen ellentmondók is –, tudományos eszközökkel és módon alátámasztva.
19-es.
Egyetértek veled. Kérdeztem magas kort megélt embert (90 feletti), hogy mennyi húst evett régen. Azt mondta, hogy heti kétszer ettek húst, akkor se sokat. Most se eszik többet. Tudom, hogy egy ember véleménye nem reprezentatív, de akkor általában mindenki hasonlóan táplálkozott.
Szerintem sem evett napi szinten húst a paraszt (az őseim azok voltak), olykor nyilván levágott egy csirkét meg ilyesmi, de nem mindennap, s a disznónak is ki kellett tartania jó darabig.
Nem tudom, anyám a régi szokásait követte-e (az ő gyermekkorában vették el a családtól a földet), de mi heti egyszer ettünk húst, plusz volt valami felvágott, virsli néha. No, én ilyen gyakran nem bírok húst enni, úgyhogy nem is teszem.
Aki azt írta, hogy némi húsfogyasztás jóval kevésbé egészségtelen, mint a környezeti ártalmak, azzal hajlamos vagyok egyetérteni (persze attól még tegyünk azért, hogy minimalizáljuk a károkat, de van egy határ s nem mindegy, hogy valami tényleg érezhetően árt vagy azt mondják s vagy igen, vagy nem), sőt én bele szoktam számítani azt is, hogy jobban érzem magam, ha azt eszem, ami jólesik és amit szeretek... A közérzet igencsak fontosak, ha az egészségről van szó. Ha pedig fizikailag gond valami, a testem úgyis szól.
Csak röhögtem rajta egy jót, mást nem tettem. Mindenért nyafognak, hogy így káros úgy káros, mióta van McDonalds MO-n ( ez bő 20 éve jóformán ) azóta járok legalább heti 2-3 alkalommal ha nincs sok időm, iszok üdítőt, nagyrészt kólát, és nem vetek meg egy jó kis szalonnát vagy épp sonkát, tormával, vagy épp kisütve némi zsírban és hagymával... és mégis itt vagyok... pedig túl vagyok az 5. X-en... tuti a Marsról kerültem ide, mert a tudósok szerint már kismilliószor összeehettem annyi dolgot ami a fél emberiségnek elég lenne... Hozzáteszem, nem vagyok elhízva, 184cm-hez 82-85kg vagyok, a fogaim megvannak és semmi bajom sincs, legalábbis eddig egyik évben se találtak semmit, pedig 40 éves korom óta játék évente egy átvizsgálásra.
Lehet csak annyi a trükk, hogy mellette mozgok eleget, vagy csak elég az, hogy nem idegesítem magam a sok maszlaggal, hanem úgy eszek ahogy jól esik?
Pontosan annyira tartok tőle, mint ahogyan a cigi dobozára írt: "a dohányzás akár halált is okozhat!" jelmondat!
Persze, meg a nagy kenyérszelő kés is akár halált is okozhat!!! ... szóval bármi, "okozhat"!!!
Üzleti érdekek mozognak a háttérben, mint ahogy 25 évvel ezelőtt a sertés-zsír okozhatott rákot, együnk inkább olajat! = most pedig kiderül, hogy az őshonos, de gyorsan-frissen kiírtott magyar mangalica-disznó zsírja egészségesebb, mint akármelyik főző-olaj...tőlem elmehetnek a sunyiba!!!
Rám semmilyen hatással nincs. Nem most tudtam meg, mint ahogy azt is 30 éve tudom, hogy a füstölt, valamint a sült hús is növeli a rák kockázatát, mégsem érdekel. Szeretem a csülköt füstölve is, sütve is, a marhagulyást is, meg a jó minőségű házikolbászt is. És hogy nehogy azt higgye, hogy a kutya ette meg, megiszom utána egy pohár vörösbort, vagy egy korsó sört.
Lehet, hogy tovább élnék, ha csak párolt csirkemellet ennék salátával, na de miért lenne nekem jó ilyen áron sokáig élni?
a leg rákkeltőbb dolog a levegő
a rákosok 100%-a vett már életében levegőt
angolt tudósok bizonyították
kérdésedre válaszolva: NEM, sőt, imádom a szalonnát meg a szalámit :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!